Lun10032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Trei semnale că se albăstreşte cucuveaua mov

Kovesi solicită sesizarea lui Klaus Iohannis pentru a cere urmărirea penală a lui Oprea Evoluţii interesante în cazul acuzaţiilor făcute de patronul România TV, deputatul Sebastian Ghiţă, membru în Comisia de control a SRI. Ghiţă spune că procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a folosit ilegal adresa de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. pentru a transmite date şi informaţii confidenţiale din anchetele DNA. Ghiţă o mai acuză pe Kovesi de plagiat, dar şi de încălcarea legii prin acţiuni care au dus la stoparea anchetei de plagiat.

Evoluţia interesantă e următoarea: agenţia de presă cea mai apropiată de DNA şi Laura Codruţa Kovesi publică ştirea potrivit căreia un site condus de jurnalistul Emilia Şercan - pressone.ro - menţionează şi el neregulile din lucrarea de doctorat a procurorului-şef DNA.

Aceste dezvăluiri şi acuzaţii au fost făcute în premieră, în 2012 şi 2016, de preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică. Acesta este chiar citat şi menţionat de Şercan.

Emilia Şercan a lucrat în trecut la Evenimentul zilei, un cotidian favorabil lui Traian Băsescu.

Şi mai interesant e faptul că un alt jurnalist apropiat lui Băsescu, Mircea Marian (şi el la Evenimentul zilei), a recunoscut că adresa dezvăluită de Ghiţă este reală şi a fost folosită de Kovesi.

Cel mai fidel colaborator al lui Băsescu, fostul ziarist Robert Turcescu, a confirmat şi el într-un dialog la B1 TV faptul că adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. este reală şi a fost folosită de Kovesi în dialoguri electronizate confidenţiale.

Cum pot fi interpretate aceste trei semnale? vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: