Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Sunt suspecţi de evaziune, dar primesc contracte fără licitaţie

Sunt suspecţi de evaziune, dar primesc contracte fără licitaţieUna dintre companiile controlate de omul de afaceri Mihai Neicu, denunţător în dosarul privind evaziunea fiscală de 600.000 de euro pentru care este trimis în judecată Ioan Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, dar şi protagonist într-un dosar instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, a primit, prin încredinţare directă, de la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, un contract de peste 800.000 de euro pentru paza obiectivelor acestei instituţii. NEI Divizia de Securitate SRL este doar una dintre companiile care vor păzi pentru Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, deoarece, în tandem cu aceasta, a mai primit un contract de 700.000 de euro o altă firmă de pază despre care surse din piaţa de profil susţin că este controlată de Lucian Mursez, deţinătorul grupului Scorseze, arestat, la cererea DIICOT, în decembrie 2014, tot pentru evaziune fiscală.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale este unicul asociat al Societăţii Naţionale pentru Radiocomunicaţii SA, companie care, recent a decis să atribuie un contract, în valoare de 6,8 milioane de lei cu TVA, fără să organizeze nicio licitaţie în acest sens şi fără să publice, în prealabil, un anunţ de participare.

Potrivit anunţului de atribuire, încărcat ulterior atribuirii pe SEAP, motivaţia invocată de Societatea Naţională pentru Radiocomunicaţii SA a fost aceea că s-a ales calea negocierii directe pentru acest contract, deoarece a intervenit “o situaţie de urgenţă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă”. Astfel, la data de 1 septembrie 2016, compania de stat a încheiat contracte aferente celor patru loturi referitoare la achiziţia unor servicii de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor pe care le administrează.

Pentru loturile 1 şi 4, la care au concurat două societăţi de profil, a fost declarată câştigătoare oferta depusă de către SC NEI Divizia de Securitate SRL, la un preţ de 3.032.230,47 lei fără TVA. În ceea ce priveşte loturile 2 şi 3, aici lucrurile au stat mai simplu. A fost depusă o singură ofertă, declarată eligibilă şi câştigătoare, respectiv cea depusă de SC Senzor Guard Security SRL, cu sediul în Sectorul 2 al Capitalei, care a negociat cu autoritatea contractantă un preţ de 2.641.960,31 lei fără TVA. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: