Vi10072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Aproape 1.000 de oameni au murit în Haiti, în urma uraganului Matthew

Aproape 1.000 de oameni au murit în Haiti, în urma uraganului Matthew 418Numărul neoficial al persoanelor decedate în Haiti în urma uraganului Matthew a crescut, duminică, la 1.000 de persoane, informează Reuters. Potrivit agenţiei de protecţie civilă, cifra oficială este de 336 de morţi, numărătoarea avansând cu dificultate deoarece autorităţile trebuie să viziteze fiecare sat lovit de puternicul fenomen meteorologic, iar accesul în anumite zone sinistrate este dificil şi chiar imposibil, cum este cazul regiunilor din sud-vest, care sunt încă izolate.

Haiti se confruntă în prezent cu holera, iar autorităţile sunt nevoite să organizeze înmormântări în gropi comune în Jeremie, potrivit Kedner Frenel, înalt oficial din regiunea Grand'Anse din Haiti. Frenel a declarat că 522 de persoane au decedat numai în Grand'Anse. Conform altor rapoarte ale primarilor din 15 dintre cele 18 municipalităţi din sudul peninsulei, 386 de persoane şi-au pierdut viaţa în acele zone. În restul ţării, s-au raportat alte 92 de decese, mai arată sursa citată.

Frenel a declarat că există o mare îngrijorare din cauza epidemiei de holeră şi că autorităţile se concentrează pe aprovizionarea cu apă potabilă, alimente şi medicamente pentru miile de persoane care trăiesc în adăposturi.

Holera cauzează diaree şi poate ucide în doar câteva ore dacă nu este tratată. Se răspândeşte din cauza apei contaminate şi are o perioadă scurtă de incubaţie, ceea ce duce la focare ce evoluează rapid.

Puternicul uragan, cea mai aprigă furtună din Caraibe din ultimul deceniu, a lovit marţi Haiti, cea mai săracă ţară din spaţiul american, aducând rafale de 230 de kilometri la oră şi ploi torenţiale. Aproximativ 1,3 milioane de persoane - dintr-o populaţie de 10,3 milioane, au fost afectate de trecerea sa. Dintre acestea, peste 750.000 au nevoie de asistenţă umanitară, potrivit Biroului pentru afaceri umanitare al ONU (OCHA). vezi mai multe...
sursa:antena3.ro

Stiri mai vechi: