Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Femeile si sexul: 10 lucruri care iti influenteaza viata sexuala

sex-mareIti propunem o noua calatorie in lumea sexului, care sa permita femeilor sa descifreze cele mai mici gesturi din viata inima, pentru a mari placerea fiecarui act sexual. O calatorie spre sexualitate, univers amoros si erotism, in cel mai personal si mai intens mod posibil.

1. Sa fii activa in pat inseamna sa participi la propria placere

Placerea depinde de tine. Formula paradoxala, pentru ca se presupune ca a face sex inseamna doua persoane care fac schimb de placere. Dar acest schimb nu se poate face daca nu suntem atenti la propriile senzatii si daca nu avem incredere in partener, fara resentimente. A fi activa inseamna sa ii vorbesti partenerului, sa ii spui ce iti place sau nu, sa il ghidezi, dar si sa exprimi verbal ceea ce simti.

Amantii buni discuta, isi impartasesc placerile, fac schimb de informatii. Majoritatea cuplurilor functioneaza dupa un stereotip, fara creativitate, ignorand dorintele partenerului. Schematic vorbind, barbatul are un singur orgasm, femeia poate avea mai multe, barbatului nu prea ii place preludiul, femeii da, el termina mai repede, ea mai lent. Pentru ca relatia dintre ei sa mearga, cel mai bine este ca femeia sa nu se astepte sa primeasca totul de la partener, pentru ca el nu o sa ghiceasca ca prin miracol ce isi doreste ea. Femeia trebuie sa-l faca sa descopere, sa fie mai exigenta cu ea insasi mai degraba, nu cu partenerul. E inutil sa astepti sarutul printului fermecator, mai bine cultiva-ti o autonomie psihologica si erotica.
2. Cunoaste-ti corpul

Sursele placerii la o femeie sunt numeroase. Pe corp exista regiuni senzoriale care transmit la creier semnale de placere. La barbati, zona de placere se rezuma la regiunea penisului, dar la femei zona de voluptate se extinde pe tot corpul: aparatul genital, dar si sanii, spatele, gatul. Barbatii le ignora pentru ca ei nu simt aceleasi lucruri. Atunci cand ei mangaie o femeie, o fac raportat la ce simt ei, iar pe ele le lasa reci. Un corp trebuie sa se lase exploatat de mangaieri pentru a-si putea descoperi propria Carte de Placeri si sa isi aprofundeze reactiile emotionale.
3. Masturbarea – calea catre placerea in doi

Este frumos, bine, bun, agreabil, convenabil, simplu, excelent, util, obisnuit, stimulant, excitant, natural… sa te masturbezi. Cu toate astea, o femeie din doua nu s-a masturbat niciodata. Desi aceasta practica este considerata revolutionara, ignoranta asupra beneficiilor ei si a legaturii dintre auto-erotism si sexualitatea in doi persista. Sa te masturbezi e o insulta la adresa partenerului, o placere egoista. Nimic mai fals!

Sa stii sa iti oferi placere, sa cunosti reactiile corpului tau si cum putem sa ajungem la orgasm, masturbarea asigura placerea in doi. O mica doza de egoism este un plus in calea catre partener. E esential sa fii capabila sa te exciti singura, sa iti inveti reactiile sexuale inainte sa poti sa le traiesti cu partenerul, un partener caruia sa ii poti spune „Atinge-ma asa cum o fac eu.” De la auto-erotism la erotismul in doi e un pas mic.
4. Si femeia trebuie sa fie stimulata

Pare evident, dar nu este. Viziunea romantica a dorintei, ca unica garantie a placerii, este de cele mai multe ori o viziune culturala atasata femeilor, care nu lasa loc realitatii. Este un fapt: pentru a avea orgasm, trebuie sa fii excitata. Recunoastem asta in privinta barbatilor fara a fi un soc, mai putin in privinta femeilor, care sunt mai sentimentale, deci se presupune ca nu au nevoie sa fie excitate pentru a avea orgasm.

Dorinta este necesara, dar nu suficienta. Femeia are nevoie de erotism la fel ca barbatul. Invata sa asculti cele cinci simturi, stimulate de mangaieri, apreciaza-le, lasa-le sa te excite, acestea sunt ingredientele voluptatii care iti ofera placere. Este cea mai buna lectie pe care o femeie o poate invata in viata, cu ajutorul unui partener experimentat, al lecturilor erotice si, mai ales, ascultandu-si simturile: ce mangaieri imi plac, ce ganduri, ce cuvinte imi trezesc dorinta?
5. Relaxarea este esentiala

Sa te concentrezi pe senzatii, dar in acelasi timp sa te abandonezi: contradictia nu este doar aparenta. In momentele de maxima placere, femeia se concentreaza pe ceea ce simte, se ocupa de ea, dar, in acelasi timp, trebuie sa se relaxeze in fata partenerului, pentru ca nimic sa nu blocheze accesul placerii. Femeile trebuie sa accepte ca partenerul le excita, sa accepte tot ceea ce vine din partea lui. Mai usor de zis decat de facut, trebuie sa te abandonezi fara inhibitii in fata partenerului. De cele mai multe ori, si asta e valabil si pentru barbati in aceeasi masura, cuplurile raman in defensiva, nu se daruiesc complet, ca si cum ar exista un risc. Frica apare atunci cand nu avem incredere deplina in partener si ne este teama de ceea ce va urma. Trebuie sa lasam in urma emotiile negative, ca un fel de libertate pe care ne-o acordam noua si partenerului. vezi mai multe...
sursa:elle.ro