Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Budapesta - 10 milioane de forinţi recompensă pentru informaţii despre suspectul care a detonat o bombă

Budapesta - 10 milioane de forinţi recompensă pentru informaţii despre suspectul care a detonat o bombăPoliţia din Ungaria caută un suspect în vârstă de 20-25 de ani şi oferă o recompensă de 10 milioane de forinţi (aproximativ 32,600 de euro) pentru informaţii utile despre acesta, a transmis duminică agenţia de ştiri ungară MTI, după explozia care a rănit sâmbătă seara doi poliţişti la Budapesta.

Suspectul are înălţimea de 1,70 m şi purta o şapcă de pescar deschisă la culoare, o geacă de culoare închisă, blugi şi încălţăminte sport albă.

Şeful poliţiei ungare, Karoly Papp, citat de Reuters, a declarat că explozia bombei artizanale de tip şrapnel a fost o tentativă de asasinat împotriva poliţiştilor. El a precizat că nu există indicii privind implicarea vreunei organizaţii militante străine, dar nu a exclus explicit această posibilitate. "Considerăm că atacul a avut ca ţintă întreaga poliţie ungară. Cineva a încercat să-mi execute poliţiştii", a spus Papp într-o conferinţă de presă.

Cei doi poliţişti răniţi - o femeie în vârstă de 23 de ani, cu traumatism cranian, şi un bărbat de 26 de ani, rănit la un picior - sunt spitalizaţi în stare gravă, sub terapie intensivă, dar starea lor este acum stabilă, a anunţat şeful poliţiei. Ei patrulau în mod obişnuit în zona comercială intens circulată unde a avut loc atacul.

Agenţiile de presă internaţionale au transmis că explozia a avut loc sâmbătă seara la ora locală 22.36 (23.36 ora României) la intersecţia străzii Kiraly cu bulevardul Terez şi nu a fost urmată de un incendiu. Asupra incidentului a fost deschis un caz penal pentru tentativă de omor.

Potrivit televiziunii de stat, camere de supraveghere au reperat o persoană care a lăsat o pungă la locul faptei cu puţin timp înaintea deflagraţiei. O serie de martori au postat fotografii pe reţelele de socializare în care se puteau vedea cuie dispersate pe stradă. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro