Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Clămparu și Corduneanu nu ar mai avea voie să primească pachete. Ei ar fi inițiat protestele deținuților

Interlopi. Conducerea penitenciarelor a făcut plângeri penale la parchete pentru a ancheta răscoala deținuților din iulie. Printre suspecți ar fi capii lumii interlope care se află în temnițe. Aceștia ar fi fost supărați de perchezițiile dese din celule și au vrut să se răzbune.

Clanurile interlope al Cordunenilor, al celebrului Ioan Clămparu, cel care a terorizat Spania, și cel al Sportivilor sunt suspectate de conducerea Administrației Națională a Penitenciarelor (ANP) de faptul că au fost în spatele răscoalei deținuților din luna iulie. Motivul ar sta, așa cum ne-au precizat surse din cadrul ANP, în faptul că liderilor mafiei li s-ar fi anulat anumite privilegii.

Astfel, interlopii Ioan Clămparu și Adrian Corduneanu ar fi dorit să-și arate forța prin această rebeliune după ce conducerea penitenciarului din Iași a realizat mai multe controale inopinante în celulele acestora și al apropiaților lor. Mai mult, și pachetele pe care familiile le trimiteau pe numele altor deținuți erau strict verificate de gardieni. Lunar, fiecare deținut are voie să primească un singur pachet de la rude sau prieteni cu o greutate de 10 kilograme plus șase kilograme legume și fructe. Conform dezvăluirile foștilor deținuți, liderii din pușcării primesc lunar și câte 4-5 pachete care sunt trecute pe numele altor condamnați pentru a fenta regulamentul.

În aceste pachete primite de acasă se găsesc țigări, mâncare, haine, parfumuri etc. De altfel, Clămparu s-a și plâns într-o reclamație despre condițiile din detenție, acesta acționând în judecată Penitenciarul Iași. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro