Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Contracte uriaşe oferite unui afacerist arestat pentru corupţie

Contracte uriaşe oferite unui afacerist arestat pentru corupţieGirexim Universal SA, firma lui Gheorghe Văsîi, un afacerist arestat pentru corupţie, a primit două contracte uriaşe cu statul. Ironia sorţii sau mai bine zis lacunele juridice ne duc în situaţia ca, pe de-o parte, statul să se chinuie să recupereze de la această firmă un prejudiciu de 6,3 milioane de euro, iar, pe de altă parte, să-i ofere contracte în valoare de 20 de milioane de euro. Văsîi a fost arestat în 2014 în dosarul de corupţie al fostului primar piteştean Tudor Pendiuc, iar în 2016 pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Management eficient pentru un judeţ curat” a atribuit firmei Girexim Universal SA din Piteşti, în iunie şi iulie, două contracte în valoare totală de 20 de milioane de euro, pentru servicii de salubrizare în judeţul Giurgiu. Primul contract a fost acordat pe 01.06.2016, pe baza unei oferte de preţ incredibile: Girexim Universal s-a angajat să colecteze şi să transporte deşeurile din zona 1 Frăţeşti pentru 55.071.251,07 lei, fără TVA, jumătate din suma pusă la bătaie de autoritatea contractantă, care reuneşte toate primăriile din judeţul Giurgiu.

Ofertă de „nerefuzat”

Pe 12.07.2016, aceeaşi Girexim Universal SA primea un contract similar şi pentru zona Chiajna, în valoare de 33.516.989,36 lei, fără TVA, sumă care reprezintă, de asemenea, mai puţin de jumătate din plafonul estimat de asociaţia intercomunitară. Afaceristul Gheorghe Văsîi asigură servicii de salubrizare pentru Municipiul Giurgiu încă din anul 2012, printr-o altă firmă de-a sa, Financiar Urban SRL. Aceasta a prestat servicii de salubrizare pentru diverse instituţii publice în valoare de 19,3 milioane de euro, în ultimii ani.

Între timp, afaceristul s-a înscris şi în cursa pentru concesionarea operării gropii de gunoi de la Frăţeşti, prin Girexim Universal, iar acum a preluat două din cele patru loturi privind concesionarea serviciilor de salubrizare din tot judeţul Giurgiu. Văsîi se află în cărţi şi pentru salubrizarea judeţului Botoşani. vezi mai multe...
sursa;jurnalul.ro

Stiri mai vechi: