Mie05182022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Muzica bună de la radio cu sprijin tehnocrat se ascultă

Muzica bună de la radio cu sprijin tehnocrat se ascultăLa doar câteva luni de la cesionarea oficială a acţiunilor pe care vicepremierul Vasile Dîncu le deţinea la Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (I.R.E.S.), casa respectivă de sondaje a şi pus mâna pe două contracte din partea unei instituţii a statului.

Este vorba despre Societatea Română de Radiodifuziune (S.R.R.) care, la începutul acestei luni, a finalizat procedurile de atribuire a două loturi pentru sondarea opiniei publice cu privire la două cercetări sociologice referitoare la preferinşele muzicale ale ascultătorilor Radio România Actualităţi şi ale celor opt posturi regionale de radio.

Proiectul a fost adus la cunoştinţa caselor de sondare a opiniei publice de către S.R.R., la o lună de când Vasile Dîncu a ieşit din acţionariatul I.R.E.S., institutul reuşind să devanseze, în această competiţie, alte opt case de sondare de pe piaţă extrem de puternice, oferind preţul cel mai scăzut.

La începutul lunii aprilie, Societatea Română de Radiodifuziune a anunţat că intenţionează să achiziţioneze, prin SEAP, servicii de testare a pieţei pentru Radio România Actualităţi şi Radio România Regional. Gândit pe două loturi, contractul vizează, pe de o parte, o cercetare cantitativă denumită „Auditorium Music Test”, pentru Radio România Actualităţi, şi, pe de altă parte, realizarea unui Focus Grup pentru cele opt studiouri regionale ale S.R.R.

Cea mai ieftină ofertă

Deschiderea procedurilor pentru ambele loturi a avut loc în data de 31 mai 2016, iar atribuirea lor a avut loc în data de 2 august 2016. Ambele contracte au fost câştigate de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (I.R.E.S.), care a aparţinut, până în luna martie a acestui an, vicepremierului şi ministrului tehnocrat al Dezvoltării Regionale, Vasile Dîncu. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro