Lun08152022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Comisia de Disciplină a FRF a rămas în pronunţare până joi în cazul echipei Rapid

Comisia de Disciplină a FRF a rămas în pronunţare până joi în cazul echipei Rapid Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, reunită miercuri a sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, a rămas în pronunţare până joi, la ora 13,00, în cazul acceptării sau nu a echipei Rapid Bucureşti în sezonul 2016-2017 al Ligii I.

''Comisia a decis ca acţionarii şi creditorii clubului să fie admişi în cauză. Noi am pus concluzii pe fondul cauzei în numele creditorilor şi al acţionarilor, iar Comisia a rămas în pronunţare până mâine la ora 13,00'', a declarat Tudor Chiuariu, fostul ministru al justiţiei, unul dintre cei trei avocaţi care a reprezentat clubul Rapid la audierile de miercuri.

Tudor Chiuariu a menţionat că membrii Comisiei de Disciplină a FRF se vor pronunţa doar asupra a două lucruri după ce Liga Profesionistă de Fotbal şi-a restrâns obiectul sesizării. "Din punctul nostru de vedere sunt două chestiuni care nu pot fi contestate. Şi anume că Rapid şi-a obţinut dreptul de a evolua în Liga I pe teren, acesta există şi nu poate fi contestat de nimeni, iar al doilea este faptul că a obţinut o licenţă din partea Comisiei de Licenţiere. Vom avea mâine o decizie concretă din partea Comisiei privind aceste două chestiuni. LPF şi-a restrâns obiectul sesizării cu privire la aceste două aspecte asupra cărora se va pronunţa Comisia de Disciplină mâine", a spus el.

Întrebat dacă Rapid are şanse în continuare de a evolua în Liga I, avocatul a răspuns: "Judecaţi şi dumneavoastră. Acestea sunt cele două condiţii: licenţa, pe care Rapid o are, şi dreptul de participare câştigat pe teren, îl are".

Referitor la posibilitatea clubului Rapid de a legitima jucători, ţinând cont că este în procedură de faliment, Chiuariu a afirmat: "Restul condiţiilor nu face obiectul judecăţii. Potrivit regulamentului, aceste condiţii trebuie analizate de către Liga Profesonistă de Fotbal. Decizia Comisiei de Disciplină este atacabilă cu recurs, dar, din punctul nostru de vedere, dacă va fi o soluţie favorabilă nu o vom ataca şi probabil nici LPF, care are astfel un răspuns cu privire la îndeplinirea condiţiilor de participare. ACS Poli Timişoara nu poate face recurs pentru că nu e parte în cauză". vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: