Ma07052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Vedetele de la Hollywood au semnat o petiție împotriva lui Trump ca să îl împiedice să ajungă la Casa Albă

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale, a reușit să înfurie mai multe vedete. Astfel, aproximativ o sută de celebrități de la Hollywood au semnat o petiție în care lansează un apel la „unire împotriva urii”, votând pentru a-l împiedica pe miliardarul american să ajungă la Casa Albă.

„Suntem o coaliție de artiști care în această zi se alătură milioanelor de americani angajați pentru a-l împiedica pe candidatul Partidului Republican, Donald Trump, să fie ales președinte al SUA”, afirmă textul acestei petiții publicate pe site-ul Unitedagainsthate (Uniți împotriva urii).
Petiția este semnată de actori precum Mark Ruffalo, Kerry Washington, Julianne Moore, Lena Dunham, de staruri muzicale ca Russel Simmons, Michael Stipe, Moby sau DJ Spooky, între mulți alții.
„Credem că este în responsabilitatea noastră să ne utilizăm notorietatea pentru a atrage atenția asupra pericolelor unei președinții Trump”, adaugă acest text.
„Retorica sa și propunerile politice exclud, denigrează și fac rău mexicanilor și latino-americanilor, negrilor, musulmanilor, homosexualilor, lesbienelor, persoanelor transsexuale și bisexuale, femeilor și celor care le oferă asistență medicală, asiaticilor, refugiaților”, enumără semnatarii, dintre care fac parte Jane Fonda, Patricia Arquette și Woody Harrelson.
„Îi chemăm pe toți americanii să ni se alăture de partea bună a Istoriei și să utilizeze puterea vocilor și a voturilor noastre pentru a-l face să eșueze pe Donald Trump și ideologia urii pe care o reprezintă”, conchide această petiție difuzată în plină Convenție democrată și la câteva zile după învestitura magnatului imobiliar de Partidul Republican.
Multe dintre aceste celebrități — ca Lena Dunham — sunt susținătoare active ale campaniei prezidențiale a lui Hillary Clinton, care a fost învestită marți drept candidata Partidului Democrat. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro