Ma06282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cristi Borcea, șef la ”Deservire” peste deținuții de la Jilava. Câștigă opt zile de libertate pe lună

Fostul finanțator al echipei de fotbal Dinamo încearcă prin orice metode să-și scurteze pedeapsa de șapte ani de închisoare pe care a primit-o în dosarul ”Transferurilor”. Cum lucrările științifice nu prea mai sunt la modă, Cristian Borcea s-a orientat către muncă. Gardienii l-au ”uns” șef peste hoții de la ”Deservire”, postură din care ”ciupește” opt zile de libertate pe lună.

Epoca în care scrisul după gratii îi aducea pușcăriașului câte o lună de libertate pentru fiecare broșură așa-zis științifică a cam apus. Pentru că autoritățile au luat la puricat toate ”operele” și au micșorat dramatic bonusurile pentru scris, hoții s-au reorientat. Deținutul-scriitor Borcea Cristian, și el autor al mai multor volume, ”cazat” sub puterea unei mutații temporare la Penitenciarul Jilava-București, s-a lipit, norocos, de o funcție importantă care, cu fiecare lună scursă, îl aduce cu câte șapte-opt zile mai aproape de libertate.

”Cu recomandarea gardienilor și aprobarea comisiei de muncă, Borcea a fost pus șef la Activități Productive Interioare (API), la Deservire cum se spune. Adică e stăpân peste deținuții care aduc mâncarea, care fac plantoane, care au grijă de curățenia secțiilor. Fără să miște un deget, pentru că el nu se înjosește la muncă, câștigă o săptămână pe lună care se scade din pedeapsă”, ne-au dezvăluit surse din închisoare.

Că Borcea își menține și în pușcărie statutul de boss câștigat ”afară” o dovedește nu numai faptul că și-a adjudecat, fără concurență, râvnita poziție de șef al pușcăriașilor ”înregimentați” în activități obligatorii interne, ci și condițiile de ”cazare”, ceva mai speciale, de care beneficiază. Celula sa, una de tranzit s-ar zice, e plasată strategic pe una dintre cele două laturi mici ale închisorii Jilava (n.r. care este precum un dreptunghi), foarte aproape de curtea de aer. Așa se face că, din doar câțiva pași, Cristi ajunge din camera pe care o împarte acum cu frații-impresari Victor și Ioan Becali, dar și cu un alt personaj, direct la plimbare fără să se intersecteze cu prea mulți deținuți. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro