Sam09252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Procurorul general al Franţei: "Nu există o legătură între atacatorul din Nisa şi ISIS"

Procurorii francezi au oferit noi informaţii în cazul atacului terorist de la Nisa. Anchetatorii au găsit, în telefonul şi computerul lui Mahomed Bouhlel, mai multe imagini făcute de terorist în oraşul francez de-al lungul timpului.

Conform anchetatorilor, acest lucru indică faptul că bărbatul a pregătit cu mult timp inainte atacul. Mai mult, procurorul general al Franţei a declarat că nu există informaţii privind o legătură între atacator şi ISIS.

"Am stabilit că atacatorul a vizitat de mai multe ori zona (Promenade des Anglais – n.r.) în zilele precedente atacului. A traversat cu camionul Nisa, de la est la vest. S-a oprit în dreptul Hotelului Negresco. A făcut traseul de mai multe ori şi a făcut fotografii în tot acest timp. O imagine din telefonul său, făcută pe 1 ianuarie, arată că era pe terasa unui restaurant. De la începutul lunii iulie a căutat pe internet informaţii despre organizarea ceremoniilor de la Nisa, dedicate Zilei Naţionale. Pe baza acestor informaţii extrase din calculatorul şi din telefonul său mobil, am ajuns la concluzia că atacul a fost premeditat. Nu sunt informaţii privind o legătură a atacatorului cu gruparea Stat Islamic, dar credem că era interesat de acţiunile ISIS”, a declarat Francois Molins. vezi mai multe...
sursa:click.ro