Vi10072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Experţii aduc veşti sumbre dinspre Turcia: ”Sunt ultimele 3 luni de pace la Marea Neagră”

Specialiştii români pe probleme de intelligence sunt de părere că situaţia din Turcia este efectul previzibil al unor măsuri, aparent ilogice, luate cu ani în urmă de forţele combatante în conflictul provocat de ISIS. Mai mult, Turcia ar urma să se divizeze, iar situaţia din jurul Mării Negre se va deteriora grav în toamna acestui an.

Cu trei ani în urmă izbucnea în nordul Irak-ului o ciudată ofensivă a unei grupări islamiste care în scurt timp a cucerit o parte importantă a ţării, fără să întâmpine vreo rezistenţă serioasă, spre stupoarea opiniei publice mondiale! Ulterior acestă grupare islamistă numită ISIS a ocupat teritorii importante din Siria şi au ameninţat că vor crea un Califat care va ocupă şi Europa. Pe harta acestor ciudați, ”România musulmană” este parte din regiune ”Orobpa” a califatului.

Întregul Occident, inclusiv Statele Unite, la care s-au coalizat împotriva ISIS – coaliție la care s-a alăturat apoi și Rusia – fără să îi poată clinti pe islamiști din locurile pe care le ocupaseră. În acest timp, statele vestice au început să înarmeze miliţiile kurde, care să poată lupta eficient împotriva ISIS. Atunci a intervenit Turcia, enervată că sunt înarmaţi kurzii! De ce?

Populaţia kurdă, cifrată la aproxiamtiv 20 de milioane de persoane, este răspândită pe teritoriile mai multor ţări, cele mai importante comunităţi fiind, în ordine descrescătoare, cele din Turcia, Siria, Irak şi Iran. Kurzii vor să-şi refacă ţara, adică Kurdistanul, desfiinţat în 1834 de Imperiul Otoman. Cu toate răscolalele de până acum, kurzii nu au reuşit să îşi reînființeze statul, prin ruperea unor teritorii din țările ai căror cetățeni sunt acum. Dar a venit momentul ISIS, iar speranţa le-a fost reaprinsă cu ajutorul armamentului primit de la americani, germani, francezi etc. Prima vizată de kurzi este chiar Turcia, adică cel mai important stat NATO la Marea Neagră! Acesta a și fost motivul pentru care turcii au bombardat mai mult pozițiile kurde, decât cele ale ISIS…

În anul 2014, Qais al-Khazali, lider ai unei miliţii din Irak spunea despre occidentali: „Nu vor să termine cu Statul Islamic. Vor să se folosească de islamişti ca să-şi promoveze proiectele pentru Irak şi pentru regiune. Obiectivul american în Irak este reîmpărţirea regiunii”. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro