Vi10072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Lovitură de STAT în Turcia. De ce nu a fost DOBORÂT avionul în care se afla Erdogan

Lovitură de STAT în Turcia. De ce nu a fost DOBORÂT avionul în care se afla ErdoganÎn seara în care a avut loc tentativa de lovitură de stat în Turcia, preşedintele Erdogan se relaxa în staţiunea Marmaris.  Ulterior, acesta a plecat cu un avion spre Istanbul, iar două avioane F-16 pilotate de rebeli l-au urmărit. Avionul preşedintelui ar fi putut di doborât, dar rebelii nu au făcut-o. Motivul nu este cunoscut nici acum, relatează Reuters.

"Cel puţin două avioane F-16 au hărţuit avionul lui Erdogan în timp ce acesta se îndrepta spre Istanbul. Şi-au setat radarele pe avionul preşedintelui şi pe alte două avioane F-16 care îl protejau", a declarat un fost ofiţer de armată pentru Reuters. "De ce nu au tras este un mister", a mai afirmat acesta.

Un oficial turc a confirmat pentru Reuters că avionul lui Erdogan a fost hărţuit în zbor. Un al doilea oficial a declarat de asemenea că avionul prezidenţial a avut probleme în aer, dar fără să dea mai multe detalii, potrivit stiripesurse.ro.

Erdogan a declarat că puciştii au încercat să-l atace în staţiunea Marmaris şi că au fost bombardate locuri în care el fusese de puţin timp. A "evitat moartea cu câteva minute", a precizat al doilea oficial citat de Reuters. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro