Dum12052021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

David Cameron a izbucnit în lacrimi când a părăsit summitul european

david cameronDavid Cameron, premierul britanic, este tare nefericit în ultima perioadă. După ce zilele trecute și-a controlat cu greu emoțiile când și-a anunțat demisia în termen de trei luni, acesta pare să fi fost din nou tulburat la întâlnirea cu liderii europeni de marți, 28 iunie.

David Cameron a fost vizibil foarte mișcat de gândul că a părăsit pentru ultima dată scena europeană și din păcate pentru el, ca un învins. Potrivit Mirror.co.uk, el a fost nevoit să explice reprezentanților cam ostili ai celor 27 de state rămase membre UE cum și de ce a pierdut referendumul. În urmă cu puțin timp, el îi asigurase pe liderii europeni că va câștiga cu siguranță.

"E o noapte tristă pentru mine. N-am vrut să mă aflu în această situație. Am vrut ca Marea Britanie să rămână într-o Uniune Europeană reformată", a declarat Cameron la finalul discuțiilor din cadrul mitingului.

Chiar și așa, el a susținut că nu regretă faptul că a organizat referendumul chiar dacă asta a însemnat în cele din urmă sfârșitul carierei sale. El a mai făcut o ultimă încercare de convingere a liderilor europeni să îi lase în Uniune, dar fără succes; lacrimile sale nu i-a impresionat nici pe Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, nici pe Martin Schulz, președintele Parlamentului European. 

"La sfârșitul zilei rămân un democrat. Am luptat din greu pentru lucrul în care am crezut. Nu dau înapoi. M-am aruncat cu capul, inima și sufletul în luptă pentru menține Marea Britanie în Uniunea Europeană dar am dat greș."

Angela Merkel și-a exprimat regretul cu privire la această situație, dar a menționat că nici nu trebuie zăbovit prea mult timp cu lamentările; o decizie rămâne o decizie și trebuie respectată. În timpul discuțiilor, un membru al Comisiei Europene a fost observat coborând simbolic drapelul Marii Britanii din rândul membrilor UE. vezi mai multe...
sursa:click.ro

Stiri mai vechi: