Lun05232022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Englezii sunt mai xenofobi pe zi ce trece. Care va fi viitorul românilor din Marea Britanie?

rasismSe pare că Brexitul presupune consecințe negative nu doar în plan economic și politic, dar și social. O parte dintre cetățenii care au votat pentru ieșirea Regatului Unit din UE sunt tot mai ostili față de străinii de orice naționalitate. În acest context, discursul din plenul Parlamentului European al lui Nigel Farage, liderul UKIP, nu a făcut decât să amplifice situația.

În urma referendumului din 23 iunie, o bună parte din cetățenii britanici au votat Brexit pentru a nu le mai da voie imigranților să le "invadeze" țara - cel puțin aceasta este concepția generală - fără a se gândi la adevăratele probleme pe care le-ar presupune o astfel de decizie.
Comportamentul xenofob și rasist nu este o noutate pentru spațiul britanic, dar după ce a fost votată ieșirea din Uniunea Europeană, au fost semnalate tot mai multe cazuri de abuzuri și atacuri la persoană în public pe motive rasiale sau pur și simplu față de cei care par a avea alte origini decât cele engleze.
Fie că se află în metrou sau în tramvai, pe stradă, ori în oricare alt loc public, diverse persoane cu viziuni radicaliste insultă, iar uneori chiar devin violente față de imigranți.

 Rasiștii și xenofobii stârnesc conflicte cu orice persoană care li se pare lor dubioasă, fără a lua în calcul că poate fi tot cetățean englez.

"Îmi aduceam copiii de la școală când alți cinci, de câțiva ani, au venit la noi spunându-ne că au votat ca să plecăm și de ce încă mai suntem în țara lor, ar trebui să plecăm acasă. Băiatul meu de cinci ani a început să plângă întrebându-mă dacă suntem nevoiți să ne părăsim casa și să ne mutăm altundeva. Eu l-am asigurat că aici este acasă și nu plecăm nicăieri", a declarat o femeie de cetățenie engleză. vezi mai multe...
sursa:click.ro