Mie05252022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

BREXIT | Franța și Spania se opun negocierilor separate cu Scoția

Franța și Spania nu vor ca Uniunea Europeană să negocieze separat cu Scoția, pentru ca țara să rămână în continuare în blocul comunitar, informează BBC News online, citat de Mediafax.

Președintele Franței, Francois Hollande, și premierul Spaniei, Mariano Rajoy, au spus foarte clar că dacă Marea Britanie iese din Uniunea Europeană, atunci iese și Scoția. Hollande a subliniat faptul că negocierile ar trebui făcute cu toată Marea Britanie, și nu doar cu o parte a ei.

Scoția vrea să rămână în Uniunea Europeană, scoțienii votând majoritatea (62%) împotriva Brexit, în cadrul referendumului din 23 iunie. După aflarea rezultatelor votului, premierul Scoției, Nicola Sturgeon, și-a arătat dezamăgirea și a spus că ia în calcul organizarea unui al doilea referendum pentru independența țării sale. În plus, Nicola Sturgeon a spus că este posibil ca Scoția să blocheze prin veto ieșirea Marii Britanii din UE.

Un sondaj dat publicităţii la câteva zile după referendum arăta că 60% dintre persoanele intervievate vor ca Scoţia să se despartă de Marea Britanie. În 2014, la un referendum organizat în acest sens, 45% dintre alegători au votat pentru independenţă. Mulţi au votat împotrivă de teamă că, în cazul obţinerii independenţei, Scoţia ar fi rămas în afara UE. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: