Lun08152022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

EURO 2016: Belgia, calificată în sferturile de finală, după 4-0 cu Ungaria

EURO 2016: Belgia, calificată în sferturile de finală, după 4-0 cu Ungaria Echipa de fotbal a Belgiei s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2016, duminică seara, după ce a surclasat selecționata Ungariei cu scorul de 4-0 (1-0), pe Stadium de Toulouse, în optimile de finală.

Belgia s-a impus într-un meci mult mai strâns față de cum o arată scorul, prin golurile marcate de Toby Alderweireld (10), Michy Batshuayi (78), Eden Hazard (80) și Yannick Carrasco (90+1), realizând cel mai mare scor de până acum al turneului din Franța.

Prima ocazie a ''diavolilor roșii'' a fost un șut al lui Lukaku din careu, scos de portarul Kiraly în corner (6). ''Veteranul'' maghiar de 40 de ani a fost la post și un minut mai târziu, reținând șutul trimis de De Bruyne (7).

Belgia a deschis scorul în urma unei faze fixe, prin Toby Alderweireld (10), care a marcat cu capul, din din centrarea omniprezentului De Bruyne.

De Bruyne a fost din nou aproape de gol (15), dar Kiraly a avut o nouă intervenție excelentă.

Ungaria a replicat și ea la acest forcing belgian, iar șutul lui Dzsudzsak din marginea careului a fost reținut de Courtois (24).

Belgienii au mai avut alte ocazii bune de gol, dar Mertens (25) a centrat în brațele lui Kiraly la o fază cu potențial de gol, Kiraly a respins de sub transversală la lovitura liberă executată de De Bruyne (35), portarul maghiar reținând apoi un nou șut al jucătorului de la Manchester City (38).

Naționala țării vecine a avut două ocazii notabile în finalul primei reprize, dar Lovrencsics (39) a șutat din afara careului puțin peste bară, iar apoi Dzsudzsak (41) a tras puțin pe lângă țintă.

Belgia putea să intre cu un avans de două goluri la pauză, dar Mertens (42) a ratat singur cu Kiraly.

Echipa lui Wilmots a fost aproape de gol în debutul reprizei secunde (46), dar Kiraly a respins de sub transversală șutul lui Hazard. Belgia a continuat să aibă inițiativa, dar Ungaria a trecut pe lângă egalare, mingea trimisă cu capul de Szalai (54) fiind deviată salvator de Vermaelen. Ungurii au continuat să lupte pentru egalare și Pinter a fost aproape, cu un șut deviat, dar Courtois s-a întrebuințat și a acordat corner (66). Juhasz (69) a ratat o nouă șansă de gol pentru Ungaria, șutul său din unghi trecând prin fața porții. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro