Ma04132021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Primarul Onțanu, sedus de șarmul „Shakirei” și de mită. Frăția milionarilor Dragoș Dobrescu și Cristi Borcea pentru un teren de lux de lângă Lacul Colentina

 Dragoș Dobrescu, milionarul fără chip, a apelat la Cristi Borcea pentru a-l ajuta să-l convingă pe Neculai Onțanu să aprobe o retrocedare de 12 hectare. Fostul acționar al lui Dinamo a cerut jumătate din afacere în schimbul ajutorului.

Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2, stă în arest preventiv din 25 martie, iar de săptămâna trecută a fost și trimis în judecată, pentru că nu a rezistat șarmului lui Cristi Borcea, trimis de milionarul Dragoș Dobrescu să-l „seducă” pe edil cu mite consistente.

Conform rechizitoriului Direcției Naționale Anticurupție (DNA), Onțanu a aprobat ilegal o retrocedare suspectă de 11.774 mp lângă Lacul Colentina către un pretins moștenitor al lui Take Ionescu (premier între 1921-1922), Tudor Ioan Ionescu.

Deși pentru moment, anchetatorii DNA nu au dorit să precizeze numele oamenilor de afaceri care l-au corupt pe Onțanu, conform unor avocați implicați în dosar aceștia sunt Dragoș Dobrescu și Cristi Borcea. Cei doi au făcut și denunțuri în acest dosar, motiv pentru care nu au fost puși sub acuzare de dare de mită.

Rețeaua lui Dobrescu

Dragoș Dobrescu, unul dintre investitorii importanți în terenuri imobiliare, avea o rețea întreaga de informatori – avocați, experți tehnici, notari – de la care primea ponturi despre eventuale terenuri cu drepturi litigioase. Mai mult, el avea o avea angajați specializați în parcurgerea formalităților administrative și deținea informații referitoare la terenurile disponibile pe raza municipiului București.

La sfârșitul anului 2005, Dobrescu a fost informat de dorința lui Tudor Ionescu de a intra în posesia moșiei lui Take Ionescu. În februarie 2006, omul de afaceri cumpără, printr-un intermediar, drepturile litigioase de la presupușul urmaș.

Șarmul lui Borcea

Apoi, milionarul fără chip l-a contactat pe Cristi Borcea, supranumit și ”Shakira” pentru dansurile pe care le făcea la meciurile lui Dinamo, știind relația acestuia de prietenie cu Onțanu. Pentru a-și folosi șarmul în fața primarului, Borcea a cerut să fie partener. Dobrescu a replicat și a susținut că parteneriatul înseamnă și investiția în șpăgile care au ajuns la edil și la secretarul primăriei, Toma Șutru.

Astfel Dobrescu a achitat 1,5 milioane de eurio și a dat și un teren de 1.500 mp lui Onțanu, iar Borcea a plătit două milioane de euro lui Șutru. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

 

 

 

Stiri mai vechi: