Dum04112021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Un condamnat pentru corupţie, plătit cu 20 de milioane de euro să sorteze gunoaie

 Un condamnat pentru corupţie, plătit cu 20 de milioane de euro să sorteze gunoaieDouă dintre firmele controlate de afaceristul sibian Călin Mihai Stoia, trimis în judecată în două dosare grele de corupţie şi condamnat definitiv, alături de fostul primar al Municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, au câştigat, luna trecută, un contract de peste 20 de milioane de euro pentru sortarea şi colectarea deşeurilor în mai multe localităţi din judeţul Sibiu.

Interesant este faptul că Stoia, aflat în perioada de încercare a suspendării executării pedepsei, îşi aşteaptă verdictul în al doilea dosar în care a fost trimis în judecată anul trecut de DNA, a cesionat acţiunile deţinute la cele două societăţi către o companie austriacă, chiar în perioada în care procedurile de licitare a contractului se aflau în derulare. Mai mult, una dintre firme şi-a schimbat chiar şi denumirea. “Jurnalul Naţional” prezintă schema întregii operaţiuni prin care societăţile controlate de Stoia derulează contracte grele privind servicii de salubrizare cu mai multe instituţii publice locale sau autorităţi guvernamentale, chiar şi cu o condamnare la activ pentru mituirea unui primar de municipiu tocmai pentru a primi astfel de contracte.

Instituţia care a atribuit companiei controlate de Călin Mihai Stoia contractul de peste 20 de milioane de euro se numeşte Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară ECO Sibiu şi este condusă, în calitate de preşedinte, de către şeful PNL Sibiu, Constantin Şovăială, care tocmai şi-a încheiat mandatul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu. Şi care, în urma rezultatelor alegerilor locale din 5 iunie, se pregăteşte să preia fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Asociaţia ECO reuneşte 63 de primării şi Consiliul Judeţean

Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară ECO Sibiu este o organizaţie locală ce reuneşte, ca membri, toate cele 63 de Unităţi Administrativ-Teritoriale ale judeţului Sibiu, precum şi Consiliul Judeţean, cu scopul declarat de “îmbunătăţire a calităţii serviciului de salubrizare, în condiţiile unor tarife şi taxe care să respecte limitele de suportabilitate ale populaţiei”, “atingerea şi respectarea standardelor europene privind protecţia mediului înconjurător” şi “creşterea capacităţii de atragere a fondurilor pentru finanţarea investiţiilor necesare în infrastructura tehnico-edilitară aferentă serviciului de salubrizare”.

În acest sens, la sfârşitul anului trecut, Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară ECO Sibiu a anunţat intenţia de a concesiona activitatea de operare a Staţiei de Sortare şi a Staţiei de Compostare a deşeurilor de la Şura Mică şi a Staţiei de Sortare de la Cisnădie, precum şi a serviciilor de eliminare a deşeurilor menajere şi de igienizare. Pentru acest deziderat, asociaţia a anunţat că pune la bătaie nu mai puţin de 99.149.129 lei fără TVA, organizând, în acest sens, o licitaţie.
 
Caietul de sarcini a fost achiziţionat de două entităţi economice, dintre care una a fost o asociere de trei companii, având drept lider societatea SC Brantner Environment SRL Sibiu, din care a mai făcut parte SC Schuster & Co Ecologic SRL şi SC Brantner Servicii Ecologice SRL Cluj-Napoca. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

 

 

 

Stiri mai vechi: