Mie08172022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

EURO 2016: România - Elveţia 1-1. Păstrăm încă şanse pentru optimi

 EURO 2016: România - Elveţia 1-1. Păstrăm încă şanse pentru optimiTrimisul special al AGERPRES, Mihai Ţenea, transmite: Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu formaţia Elveţiei, 1-1 (1-0), miercuri, pe stadionul ''Parc des Princes'' din Paris, într-un meci din Grupa A la EURO 2016, dar păstrează şanse de calificare în optimile de finală.

Golurile au fost marcate de Bogdan Stancu (18 - penalty), respectiv Admir Mehmedi (57).

Iordănescu a făcut nu mai puţin de patru schimbări în echipă faţă de meciul cu Franţa, însă echipa a jucat mai slab ca în partida de deschidere.

După ce primele minute au fost de tatonare, Elveţia a preluat controlul jocului şi a împins echipa României în propria jumătate de teren, prima ocazie venind însă pe contraatac (6), şutul periculos al lui Seferovic trecând foarte aproape de poartă.

Prima oportunitate a tricolorilor s-a consemnat în minutul 9, când Keşeru a reluat cu capul o centrare, dar fără probleme pentru Sommer.

''Nati'' a continuat să domine, iar Tătăruşanu s-a opus din nou golului, respingând cu piciorul şutul lui Seferovic (16).

Împotriva cursului jocului, România a reuşit să deschidă scorul în minutul 18, din penalty, prin Bogdan Stancu, după cer Alex Chipciu a fost tras de tricou în careu de Lichtsteiner.

Elveţia s-a aruncat din nou în atac şi a fost aproape de gol în minutul 20, când Schaer a şutat tare din afara careului, care Tătăruşanu a reuşit să . bomba lui Schaer.

România a avut o perioadă cu mai multe realizări, iar Chipciu (25) a reuşit o acţiune frumoasă, încheiată cu un şut care a ocolit colţul lung al porţii lui Sommer. Echipa antrenată de Anghel Iordănescu a fost aproape să se desprindă pe tabela de marcaj (28), însă mingea şutată din careu de Săpunaru a şters bara.

Elveţia a pus presiune la poarta noastră, însă Tătăruşanu a fost la post la lovitură liberă executată de Rodriguez (33) şi la mingea trimisă cu capul pe spate de Lichtsteiner (44), în timp ce Dzemaili (38) a trimis pe lângă poartă cu capul la o altă fază de atac.

Tricolorii au început bine partea secundă, dar şutul noului intrat Hoban a trecut prin faţa porţii (46). În minutul 52, Djourou a fost aproape de autogol, la centrarea lui Torje, dar mingea a ocolit poarta în cele din urmă.

Egalitatea s-a restabilit în min. 57, când Admir Mehmedi a marcat cu un şut violent la colţul lung, după o minge respinsă de apărarea noastră.

Keşeru, care s-a văzut destul de puţin, a fost în prim plan în min. 65, dar mingea expediată cu capul de el a fost reţinută fără probleme de Sommer. Torje a fost aproape să-l surprindă pe portarul Sommer cu un şut de la 30 de metri, din lovitură liberă, dar acesta a respins (65).

Tătăruşanu a arătat siguranţă (77) la reluarea lui Mehmedi din marginea careului, iar câteva secunde mai târziu Dzemaili a şutat din voleu peste poartă. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

 

 

 

Stiri mai vechi: