Ma08162022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Maria Şarapova, suspendată pentru dopaj

 

 

 

ALERTĂ - Maria Şarapova, suspendată pentru dopajTenismena Maria Şarapova a fost suspendată timp de doi ani, de Federanţia Internaţională de Tenis, pentru dopaj. Sportiva a făcut tratament cu meldonium, substanţă interzisă.

Hotărârea, anunţată miercuri, poate fi atacată la Curtea Sportivă de Arbitraj.

Şarapova a recunoscut că a luat meldonium însă a spus că nu ştia că medicamentul este interzis.

Fostă nr. 1 mondial, Maria Şarapova (29 ani) a făcut obiectul, la Openul Australiei din ianuarie, unui control antidoping pozitiv la meldonium, un medicament apărut în ianuarie 2016 pe lista produselor prohibite. Ea a recunoscut singură, pe 7 martie, că a luat meldonium.

Într-un comunicat publicat miercuri, ITF precizează că suspendarea Mariei Şarapova începe din 26 ianuarie 2016, data controlului pozitiv la meldonium.

Rusoaica, suspendată provizoriu după conferinţa de presă din luna martie, nu va putea deci să mai joace tenis la nivel profesionist înainte de începutul anului 2018.

Imediat după anunţul suspendării sale, Şarapova a anunţat pe pagina sa de Facebook că va depune apel împotriva acestei decizii la Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) de la Lausanne. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

 

 

 

Stiri mai vechi: