Joi05192022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Mama acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada nu va fi extrădată

Mama acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada nu va fi extrădatăÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv marţi cererea formulată de autorităţile judiciare canadiene de extrădare a Anei Maria Nedelcu, acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada şi l-a adus în România.

Instanţa supremă a admis atât contestaţia făcută de Ana Maria Nedelcu, cât contestaţia procurorilor, desfiinţând o decizie din 24 mai luată de Curtea de Apel Bucureşti prin care se dispusese extrădarea femeii.

În cadrul procesului desfăşurat marţi, Ana Maria Nedelcu i-a implorat pe judecători să nu o extrădeze în Canada şi le-a cerut să îi îngăduie să îşi crească copiii în România.

Ea a fost susţinută în sala de judecată şi de procurorul de şedinţă, care a criticat decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti, explicând faptul că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru admiterea cererii de extrădare, raportat la infracţiunea corespondentă din legislaţia penală română.

Autorităţile canadiene au trimis în România o cerere de extrădare formulată pentru Ana Maria Nedelcu, urmărită penal în Canada pentru săvârşirea infracţiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

În documentele transmise de statul canadian a fost descrisă fapta săvârşită de Ana Maria Nedelcu, constând în aceea că, în 2014, aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de o instanţă canadiană, ordin prin care drepturile părinteşti privindu-l pe minor erau exercitate de ambii părinţi. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: