Dum12052021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

„Regele cocainei” din Bulgaria, condamnat la ani grei de puşcărie, în România

rg cocCetățeanul bulgar Evelin Banev Nicolov, zis „Brendo” sau „Igor”, a fost condamnat miercuri de Tribunalul București la 14 ani închisoare. Este este acuzat că a introdus 51 kg de cocaină din ţara noastră, în aprilie 2012.

Instanța a luat act că pe numele lui Banev a fost emis, în aprilie 2014, de către Tribunalul București, un mandat de arestare preventivă, care nu a fost pus în executare până în prezent.

Supranumit în presă și „regele cocainei”, Evelin Banev Nicolov este unul dintre cei mai importanți traficanți de droguri din Europa. El a fost trimis în judecată de DIICOT în iunie 2014, investigațiile în acest caz fiind declanșate în octombrie 2011, ca urmare a sesizării din oficiu a Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția de Combatere a Criminalității Organizate — Serviciul Antidrog cu privire la faptul că mai multe persoane sunt implicate în traficarea unor cantități mari de cocaină pe ruta America de Sud — România — țări din Europa de Vest.

În urma anchetei, procurorii și polițiștii de la Antidrog au descoperit că, în cursul lunii aprilie 2012, Evelin Banev Nicolov, având sprijinul unor persoane rămase neidentificate, a introdus pe teritoriul României în vederea vânzării cantitatea de 51,058 kg cocaină. Drogurile au fost apoi livrate altor persoane cu ajutorul unui alt cetățean bulgar, Radoslav Georgiev Atanasov, trimis și el în judecată de procurorii DIICOT. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: