Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Răsturnare de situație în cazul prăbușirii avionului EgyptAir, în Marea Mediterană. Şeful autorităţii elene pentru siguranţă aeronautică, Athanassios Binos, a declarat pentru televeziunea de stat ERT TV că rămăşiţele găsite, despre care s-a spus că sunt ale aeronavei, de fapt nu aparțin acesteia

rast„Analiza rămăşiţelor până în momentul de faţă sugerează că acestea nu ar aparţine unei aeronave; omologul egiptean mi-a confirmat de asemenea că încă nu a fost dovedită apartenenţa acestora la aeronavă ultima dată când am discutat, la ora 17.45 GMT (20.45 ora României)” a declarat Binos.

Autorităţile egiptene nu au oferit clarificări noi în acest sens.

Fuselajul aparatului de zbor prăbuşit în Marea Mediterană a fost localizat de un vas grecesc, implicat în operaţiunea de căutare. Aeronava avea 66 de oameni la bord si plecase de la Paris către Cairo, informează BBC News.

O fregată grecească implicată în operaţiunea de căutare a găsit în Marea Mediterană bucăţi din aeronava dispărută.

Conform autorităţilor elene, resturile ce par a fi din plastic pluteau la circa 230 de mile sud-est, în largul insula Creta. La o jumătate de oră după, aeronava a fost reperată, mai precis fuselajul aparatului de zbor.

 Fragmente ale avionului EgyptAir au fost descoperite în largul insulei greceşti Creta, informează Le Figaro.

"Fragmente au fost localizate la sud-est de insula Creta de avion egiptean C-130, o zonă care, din punct de vedere aerian, depinde de Egipt. Au fost trimise vase în zona respectivă", a declarat Vassilis Beletsiotis, purtătorul de cuvânt al armatei Greciei.

Potrivit televiziunii greceşti ERT1, "fragmente ar fi fost descoperite la 230 mile marine de Creta".

La căutările avionului dispărut participă şi o navă românească. Avionul s-a prăbușit în largul insulei grecești Karpathos, în spațiul aerian egiptean, conform unor surse oficiale din Grecia. Oficialii egipteni au anunţat că aeronava s-a prăbuşit în mare. Pe de altă parte, un semnal SOS a fost emis de la bordul aeronavei la două ore după dispariţia de pe radare. Armata egipteană infirmă însă acest lucru. vezi mai multe...

sursa:b1.ro

Stiri mai vechi: