Vi08122022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Hillary Clinton ar fi spionată de hackerii români. FBI spune că va lua măsuri

hakHillary Clinton ar fi spionată de un hacker român. Dezvăluirile vin din partea agenţiilor secrete americane. Acestea susţin că au dovezi potrivit cărora hackeri străini, posibil angajaţi de guvernele unor ţări, spionează candidaţi la funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Serviciile de Informaţii au dat asigurări că FBI şi Departamentul american pentru Securitatea Internă vor lua măsuri pentru protejarea echipelor de campanie, arată B1 TV.

Directorul Serviciilor de informaţii americane, James Clapper susţine că există deja indicii ale unor atacuri cibernetice şi că se aşteaptă la atacuri suplimentare. Declaraţiile oficialului american vin în contextul în care serverul fostului secretar de Stat, Hillary Clinton ar fi fost atacat de un român.

Recent, hackerul Marcel Lehel Lazăr a declarat pentru Fox News că a accesat "cu uşurinţă" mailurile lui Clinton, favorită să reprezinte Partidul Democrat în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Hilarry Clinton ar fi spionată de hackerii români. FBI spune că va lua măsuri

Serverul candidatei conţinea peste două mii de emailuri cu informaţii "clasificate" şi alte 22 cu informaţii "strict secrete". Hackerul român este închis acum într-o închisoare din statul american Virginia.

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a respins însă afirmaţiile hackerului român şi le-a catalogat drept "declaraţii ale unui infractor. făcute din celulă".

Nici republicanul Donald Trump nu ar fi fost menajat de hackeri.

"Cel mai probabil pot fi chinezii şi iranienii. Ei au capacităţile tehnice şi chiar dorinţa de a perturba alegerile din Statele Unite. Am spera că CIA procedează la fel cu alegerile din străinătate", a explicat John Dickson, expert al unei companii de softuri.

Actualul preşedinte american, Barack Obama, şi adversarul său, Mitt Romney, au fost, de asemenea, vizaţi, de atacuri cibernetice chineze în campania electorală din 2012, a scris presa de peste ocean. vezi mai multe...
sursa:b1.ro

Stiri mai vechi: