Joi12082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cine îl scoate din puşcărie pe Frank Colin! Detalii de ultimă oră din dosarul care a făcut înconjurul lumii

scoaFrank Colin, fostul soţ al unei creatoare de modă de la noi, care a fos arestat pentru trafic internaţional de cocaină, ar putea să scape, ca prin minune, din închisoare.

Această şansă neaşteptată a apărut după ce poliţiştii spanioli au prins, la Barcelona, un bărbat despre care se crede că este adevăratul lider al grupării, statut care, până acum, îi fusese acordat lui Colin. Este vorba despre algerianul de origine franceză Ali Bouchareb, despre care Colin a susţinut mereu că a fost creierul întregii reţele şi adevăratul vinovat. Săltat de poliţia franceză la finalul lunii martie 2013, Frank Charles Michel Colin - fostul soţ al unei cunoscute vedete din România - este închis de trei ani într-o închisoare de maximă siguranţă, în aşteptarea procesului. Neagă şi acum orice implicare într-o reţea internaţională de trafic de cocaină, însă dovezile prezentate în ultimii ani de presa franceză tind să-l contrazică. Povestea implicării lui Colin începe cu câteva luni înainte ca forţele Direction National de Control de Drogas(Directia Naţională pentru Controlul Drogurilor) să ia cu asalt, în 19 martie 2013, un avion de mici dimensiuni pe aeroportul Punta Cana din Republica Dominicană.

Potrivit Le Nouvel Observateur, Saint-Tropez este locul în care Colin l-a cunoscut pe Ali Bouchareb, alias Daryan, cel care livra cocaina şi cu care ar fi pus la cale zborurile care l-au aruncat în spatele gratiilor. La bordul avionului, poliţiştii au găsit 25 de bagaje ce conţineau aproximativ 700 de kilograme de cocaină. Câteva zile mai târziu, Frank Colin a fost arestat în sudul Franţei. Ali Bouchareb, alias Daryan, a fost prins de poliţia spaniolă în vara lui 2014 şi scăpat printre degete trei luni mai târziu, când a fost eliberat din arest pentru un viciu de procedură. În spatele gratiilor, Colin rămâne nemişcat în decizia sa de a nu colabora cu autorităţile. Între timp a divorţat şi îşi poate vedea copilul câte două ore, o dată la trei luni. "Clientul meu e închis de aproape trei ani. Acuzaţiile care i se aduc, adică faptul că îi cunoaşte pe ceilalţi inculpaţi, nu justifică decizia de a sta un timp atât de îndelungat în închisoare", declara avocatul lui Colin, Jerome Susini, pentru BFM TV, în urmă cu câteva luni. vezi mai multe...
sursa:spynews.ro

Stiri mai vechi: