Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Percheziții DIICOT la CFR Cluj! Acuzații de delapidare la câștigătoarea Cupei. Afaceri ”clasice”, cu off-shore-uri din Cipru și Seychelles

percheProcurorii DIICOT au dispus mai multe percheziţii la la adrese din Cluj-Napoca şi Bucureşti, dar şi la sediul CFR Cluj! Anchetatorii susţin că ar fi vorba de infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani, în formă continuată Ar fi vorba de o sumă de 8.485.682 euro care ar fi fost sustrasă ilegal de şefii clubului, prin intermendiul unui societăţi de tip off-shore din Cipru şi Seychelles. Percheziţii se fac şi la locuinţele lui Arpad Pazkany şi Iuliu Mureşan.

Cel mai probabil este vorba de suspiciuni de deturnare a unor bani din bonificaţiile obţinute de la UEFA. după câştigarea campionatului. Procurorii Crimei Organizate au mai cercetat persoana finanţatorului CFR Cluj, dar procesul de şantaj intentat lui Arpad Paszkany s-a finalizat prin achitarea acestuia.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) efectuează, azi dimineață, 20 de percheziții la locații din Cluj-Napoca și din capitală, care au legătură cu clubul CFR Cluj, care a câștigat marți Cupa României.

Din primele informații, vizați ar fi și președintele clubului Iuliu Mureșan, la locuința căruia se află o echipă de la DIICOT, dar și fostul finanțator al CFR Cluj, Arpad Paszkany. Este vorba despre mai multe presupuse infracțiuni de delapidare.

Anchetatorii au suspiciuni de delapidare a patrimoniului clubului sportiv, legat de sumele câştigate de CFR Cluj ca urmare a calificării directe în grupele Champions League, scrie Digi24. Sumele ar fi fost însuşite nelegal de persoane din conducerea clubului, prin intermediul unor off-shore-uri din Cipru şi insulele Seychelles, fiind vorba despre o sumă care depăşeşte opt milioane de euro. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: