Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Percheziții în mai multe țări la sediile retailerilor controlați de familia Mulliez, într-o anchetă de evaziune fiscală

acuzatiiAutoritățile din Franța, Belgia și Luxemburg au efectuat, marți, percheziții la sedii ale grupului de distribuție deținut de familia franceză Mulliez, ca parte a unei anchete legate de o posibilă evaziune fiscală, au declarat surse judiciare, citate de AFP.

Familia Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franța, controlează o rețea de distribuție uriașă la nivel european, care include lanțuri ca Auchan, Decathlon și Leroy Merlin.

Investigațiile în acest caz au început în urmă cu  8 luni, ca urmare a unei plângeri venite chiar de la un membru al familiei Mulliez, potrivit unei surse apropiate situației.

Potrivit unei surse judiciare, în urma perchezițiilor a fost confiscat un volum foarte mare de documente, parcurgerea acestora urmând să aibă loc pe parcursul mai multor săptămâni.

 Una dintre percheziții a avut loc în orașul francez Roubaix, unde se află sediul social al grupului Mulliez.

Auchan a deschis primul hipermarket din România în noiembrie 2006, în București. În prezent, Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri și o cifră de afaceri de 1 miliard de euro, ocupând locul trei în piață.

Decathlon a intrat în România în 2009, când a deschis magazinul din cartierul Militari, din București. În prezent, compania are o rețea de 17 magazine în România, dintre care patru sunt în București. Cifra de afaceri a retailerului de echipamente sportive în România a ajuns anul trecut la circa 500 milioane lei (112 milioane euro), în creștere cu 60% față de 2014.

Retailerul de bricolaj Leroy Merlin este prezent pe piața românească din 2011, atunci când a deschis primul magazin în Chitila. În 2014, Leroy Merlin a preluat 15 magazine din România ale rețelei bauMax. În prezent, retailerul are 11 magazine pe piața locală. vezi mai multe...
sursa:profit.ro

Stiri mai vechi: