Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

INFOGRAFIC. Cum funcţiona Republica Penală Ploieşti. Reţeaua de procurori şi poliţişti care „lucrau” cu Ghiţă la dosare

reteaDeputaţii votează miercuri dacă încuviinţează cererea procurorilor DNA de a-l reţine şi aresta preventiv pe deputatul Sebastian Ghiţă, acuzat că a dat mită, a traficat influenţă şi informaţii clasificate, dar şi că a şantajat sau că a condus fără permis.

Ghiţă ar fi intervenit într-o anchetă care viza reţeaua de evaziune fiscală din care făceau parte Răzvan Alexe (apropiat al familiei Cosma, acuzat că se ocupa de colectarea şpăgilor pentru ei) şi Marcel Păvăleanu (fost angajat al SGG), pentru a obţine informaţii despre stadiul anchetei şi al măsurilor de supraveghere tehnică şi a le transmite mai departe lui Alexe, din interese financiare, dar şi pentru a „zădărnici” ancheta. Pentru Ghiţă, ar fi „lucrat” şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi şeful IPJ Prahova, iar pentru Alexe direct fostul şef al DGA Prahova, un procuror şef adjunct şi un poliţist, fost şef al BCCO Ploieşti. Pentru a-l răsplăti pe şeful Parchetului, Ghiţă ar fi mers cu el chiar la fostul premier Victor Ponta în birou, acesta oferindu-i funcţii de conducere. Gândul prezintă un infografic despre caracatiţa de interese care lucra la Ploieşti, sub coordonarea lui Sebastian Ghiţă, care s-a pus în mişcare pentru a stopa un dosar penal şi pentru a discredita procurorul care lucra la el, conform DNA.

 După ce procurorii DNA au redeschis o anchetă clasată cu NUP de fostul procuror anticorupţie Lucian Papici, datele pe care aceştia le au până acum arată că deputatul Sebastian Ghiţă a coordonat o întreagă operaţiune, în care au fost implicaţi şefi ai Parchetului şi Poliţiei din Ploieşti, pentru a afla date şi a „zădărnici” un dosar penal care îi viza apropiaţii şi partenerii de afaceri. Influenţa sa nu funcţiona doar în jos, pe plan local, ci şi în sus, la Guvernul condus de Victor Ponta, în biroul căruia l-ar fi dus pe Liviu Tudose, şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru a-l răsplăti cu o funcţie mai mare pentru intervenţiile sale în dosar, arată DNA.

Sebastian Ghiţă este acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, folosire de informaţii nepublice, şantaj şi conducerea unui vehicul fără permis. vezi mai multe...
sursa:gandul.info

Stiri mai vechi: