Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Submarinele lui Putin mișună în Marea Neagră! Arsenalul uriaș al Rusiei

sub 1Vladimir Putin s-a pregătit serios pentru bombardarea Siriei, în cadrul unei campanii de susținere a liderului Bashar al-Assad, care în ultima perioadă a pierdut foarte multă influență. Rusia a venit în sprijinul său, printr-o înțelegere, declanșând un adevărat război împotriva militanților Statului Islamic/Daesh.

Recent, Putin a ajutat la eliberarea orașului antic Palmira, lucru care a înclinat balanța puterii în favoarea lui Assad, potrivit dailymail.co.uk. Teroriștii puseseră stăpânire pe zonă de mai bine de un an, victoria fiind una semnificativă pentru ruși. Pierderea Palmirei reprezintă un mare pas în spate pentru jihadiști.

Totuși, lupta nu ar fi putut fi câștigată fără un arsenal impresionant. Putin și-a pus toate armele la bătaie în Siria, de la avioane de luptă, la tancuri, la cele mai silențioase submarine fabricate vreodată și la armament electronic cu ajutorul căruia poate bruia radarele și chiar sateliții aflați la înălțimi reduse.

sub 2Președintele rus plănuiește să mărească flota din Marea Neagră

Rusia are o flotă de cel puțin zece vase în Marea Neagră, conduse de un crucișător clasa Sava aflat în estul Mării Mediteraneene. Flota include un submarin electric cu motor diesel, cunoscut sub numele Rostov-on-Don. Cu ajutorul lui, Putin a lansat rachete în apropierea orașului sirian Raqqa, capitala de facto a ISIS la 17 noiembrie.

Submarinul este atât de silențios, încât a fost supranumit „gaura neagră”, fiind extrem de greu de detectat. Este al doilea dintre cele șase pe care Putin planifică să le adauge flotei din Marea Neagră până la sfârșitul anului. vezi mai multe...
sursa:click.ro

Stiri mai vechi: