Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Presa israeliană: Serviciile secrete belgiene ar fi ştiut în avans că vor fi atacuri teroriste la aeroport şi la metrou

servServiciile secrete belgiene, precum şi alte agenţii de informaţii occidentale, aveau informaţii din Siria cu privire la atacurile teroriste revendicate de ISIS ce au avut loc marţi, atunci când 31 de persoane au murit şi alte 300 au fost rănite.

 Serviciile de securitate belgiene, precum şi alte agenţii de informaţii occidentale, au avut în avans informaţii cu privire la atacurile teroriste din metrou şi aeroport, potrivit informaţiilor descoperite de publicaţia israeliană Haaretz.

"În ciuda avertizării în avans, serviciile de intelligence si securitate de la Bruxeles, acolo unde majoritatea agenţiilor Uniunii Europene sunt localizate, au fost limitate în scopul lor şi insuficiente pentru severitatea şi rapiditatea acestei alerte", scrie publicaţia israeliană.

Sursa mai notează că atacurile din Bruxelles au fost planificate în Siria, la Raqqa, cunoscută drept capitala ''Califatului'' ISIS.

Haaretz notează că atentatele au fost declanşate de arestarea lui Salah Abdeslam la Bruxelles şi de teama ISIS că acesta va colabora cu autorităţile belgiene, dezvăluind informaţii importante.

Israelienii notează că alte atentate similare ar putea avea loc curând în Europa occidentală, fie tot în Belgia, fie în alte state. vezi mai multe...
sursa:gandul.info

Stiri mai vechi: