Lun08152022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

O comună din România deţine recordul la neveste bătute de către soţi. Primarul localitaţii şochează: "Le-a ajutat şi pe ele.."

batut Faptul că în România, în special la ţară, femeile sunt bătute frecvent de către partenerii lor de viaţă, nu mai este nici un secret pentru nimeni.

Dar, dintre toate, o comună din judeţul Vaslui deţine recordul la cele mai multe neveste abuzate din România. În Drânceni au fost bătute 29 de soţii, cel mai mare număr de violenţe domestice din România, arată datele înregistrate în proiectul european, scrie vremeanoua.ro.

În acelaşi timp, primarul Gelu Pecheanu declară că, în comuna sa, sunt şi 15 soţi care sunt bătuţi, periodic, de neveste. Cele 29 de femei abuzate au primit pentru că s-au înscris în  programul european de consiliere „START – o viatã de calitate, în sigurantã”, finanţat prin POSDRU din partea Uniunii Europene.

Primarul comunei spune senin că, în ciuda bătăilor pe care le-au primit, femeile au fost şi ajutate. “De la neajunsuri, de la asta se ajunge la ceartã într-o familie. Necazuri sunt, pentru cã banii nu mai ajung. Proiectul acesta a fost foarte bun, cã le-a mai ajutat si pe ele, sãracele! Si-au luat ce le-a trebuit în gospodãrie, ca sã îsi îmbunãtãteascã nivelul de trai si sã nu se mai ajungã la scandaluri. Toate au justificat cu facturi bunurile pe care si le-au luat. Si-au luat frigidere, mobilã, aragaze etc”, spune primarul pentru sursa citată. vezi mai multe...
sursa:cancan.ro