Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Atentate la Bruxelles: 11 morți și 25 de răniți după două explozii pe aeroport

ateDouă explozii puternice au avut loc, în urmă cu puțin timp, pe aeroportul din Bruxelles, Belgia. Aeroportul a fost evacuat în urma deflagrațiilor.

Fiica lui Mircea Rednic se afla pe aeroport în momentul exploziilor. „Vorbeam cu ea la telefon când s-au auzit două bubuituri, apoi țipete. I-a scos pe toți pe piste. Mi-a spus că era sânge peste tot”, a declarat Mircea Rednic.

„Au fost două bombe în aeroport. Eram la check-in ca să-mi înregistrez bagajul. Am auzit o bubuitură foarte puternică. Am simțit un vânt și gaz. Apoi, s-a auzit a doua bubuitură. Exploziile au fost la terminalul Plecări. M-a luat un domn și m-a băgat în biroul lui. Am stat vreo 15 minute aici, timp în care s-au auzit focuri de armă Lumea era pe jos, era praf. Am văzut răniți pe jos. Poate că erau și morți, nu știu dacă mai erau în viață. Acum, suntem pe pistă. Ne-au strâns aici. Nu ne-au spus nimic deocamdată. Pompierii și ambulanțele sunt aici. O bombă cred că a fost lângă un restaurant, care a luat foc, alta lângă o farmacie”, a declarat Luana, fiica lui Rednic. Aceasta a mai spus că nu mai pleacă cu avionul spre casă. „L-am sunat pe tata să vină să mă ia cu mașina”.

cladAceasta este clădirea în care au avut loc exploziile. Se vede ieșind fum, iar geamurile au fost sparte de suflul deflagrației

Potrivit presei belgiene, exploziile ar fi avut loc lângă ghișeele American Airlines.
Belgia este în alertă sporită pentru a dejuca eventuale atacuri de răzbunare, după capturarea teroristului Salah Abdeslam, acuzat pentru atentatele din luna noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi, printre care doi români. vezi mai multe...
sursa:click.ro

Stiri mai vechi: