Vi10072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

''SUPER TUESDAY'': Donald Trump şi Hillary Clinton obţin victorii-cheie în câte 7 state. Avans important pentru cei doi în cursa desemnării pentru Casa Albă

victRepublicanul Donald Trump şi democrata Hillary Clinton au făcut un mare pas în cursa pentru nominalizarea la prezidenţialele din SUA, înregistrând victorii semnificative în „Super Tuesday”, ziua în care 12 state au fost chemate să-şi aleagă favoriţii.

 Hillary Clinton a obţinut victorii în şapte state, iar Bernie Sanders în patru - în tabăra democrată, în timp ce Donald Trump a obţinut victorii în şapte state, Ted Cruz în două, iar Marco Rubio în unul - în tabăra republicană, potrivit rezultatelor parţiale ale scrutinelor "Super Tuesday".

În total 12 state au fost chemate să se pronunţe în alegerile primare de marţi, aşa numita ''Super Tuesday'', un moment-cheie în campaniile pentru obţinerea învestiturii celor două partide în vederea alegerilor prezidenţiale de pe 8 noiembrie.

În tabăra democrată, 1.017 delegaţi vor fi desemnaţi în urma scrutinelor de marţi seara, reprezentând un pic peste 20% dintre membrii aşteptaţi la Convenţia de la Philadelphia. În tabăra republicană, 595 de delegaţi vor fi aleşi să participe la Convenţia de la Cleveland, reprezentând aproape un sfert din total.

- Democraţi

Fosta Primă Doamnă Hillary Clinton a obţinut victorii în Georgia, Virginia, Tennessee, Arkansas, Texas, Alabama şi Massachusetts.

Rivalul său, senatorul Bernie Sanders, a obţinut patru victorii, în Vermont, Oklahoma, Colorado şi Minnesota.

El şi-a reafirmat marţi seara ambiţia de a lupta până la capătul procesului de desemnare.

"Nu este vorba despre nişte alegeri în care învingătorul ia tot. Dacă obţii 52% din voturi sau 48%, obţii, în definitiv, aproape acelaşi număr de delegaţi din partea statelor. Până se încheie noaptea (alegerilor de marţi spre miercuri) vom câştiga sute de delegaţi", a declarat el, citat de Le Monde.

- Republicani

Magnatul în domeniul imobiliar Donald Trump a obţinut victorii în Arkansas, Georgia, Tennessee, Alabama, Virginia, Vermont şi Massachusetts.

Senatorul Ted Cruz din Texas a obţinut victorii în statul pe care-l reprezintă şi în Oklahoma.

Senatorul Marco Rubio din Florida a obţinut o victorie în statul Minnesota. vezi mai multe...
sursa:gandul.info.

Stiri mai vechi: