Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

SUA folosesc arme informatice împotriva ISIS în Siria şi în Irak. „Comandament cibernetic” al armatei americane

informaticeSecretarul Apărării Ashton Carter a declarat că americanii folosesc arme informatice în războiul împotriva ISIS în Irak şi în Siria, a potrivit AFP.

„Folosim instrumente informatice pentru a slăbi capacitatea grupării Stat Islamic de a opera şi comunica pe câmpul de luptă virtual”, a declarat Carter luni, în cadrul unei conferințe de presă la Pentagon.

„Este vorba despre acţiuni care să conducă la pierderea încrederii în reţelele lor, despre a le supraîncărca reţelele pentru ca acestea să nu mai funcţioneze şi despre a face toate aceste lucruri care le întrerup capacitatea de a-şi comanda forţele şi de a-şi controla populaţia şi economia”, a spus Carter.

Comandantul Statului Major Interarme Joseph Dunford, care a participat la această conferinţă de presă, a trasat o paralelă între asedierea fizică a ISIS în fiefuri ca Mosul (Irak) şi Rakka (Siria) şi asedierea în spaţiul cibernetic.

„Încercăm - fizic şi în acelaşi timp virtual - să izolăm gruparea Statul Islamic”, a declarat Dunford.

Generalul Dunford a mai menționat că nu vrea ca jihadiştii „să fie capabili să facă diferenţa” între perturbările legate de armamentul cibernetic american şi perturbările care nu au legătură cu acestea.

Oficiali americani din domeniul Apărării au continuat să avertizeze, în ultimii ani, atât în legătură cu unele capacităţi ruse şi chineze în domeniul războiului reţelelor informatice, cât şi cu cele iraniene sau nord-coreene.

„Comandament cibernetic” al armatei americane, din care fac parte 133 de unităţi de luptă, este necesar să fie capabil să desfăşoare atât operaţiuni de apărare a reţelelor şi computerelor americane, cât şi să le atace pe cele ale inamicilor.

Pentagonul a fost, Până în prezent, comandamentul a fost foarte discret în privinţa activităţilor acestor comandamente cibernetice, însă administraţia preconizează să suplimenteze cu 15% anvelopa destinată războiului informatic în cadrul bugetului Apărării pentru 2017, la 6,7 miliarde de dolari, reprezentând peste 1% din bugetul total al Apărării americane. vezi mai multe...
sursa:b1.ro.

Stiri mai vechi: