Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ion Țiriac a vorbit la radio despre trecutul său: "La o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu..."

tiriInvitat la Europa FM în emisiunea "La Radio" cu Andreea Esca, Ion Țiriac a povestit cum făcea foarte multe antrenamente la hockey, în liceu și a fost exmatriculat.

Astfel, mai tarziu, când era deja în echipa olimpică a României la hockey, a fost nevoit să facă liceul pe fast forward. "Pot să-mi exprim încă o dată public recunoștința în fața familiei Maurer ( Ioan Gheorghe Maurer a fost primul ministru, președintele consiliului de ministri în epoca Ceaușescu). Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, știa sițuatia mea. La un moment dat, m-am dus la cadre la ministerul tineretului și sportului și mi-au spus: "Domnule, dumneata nu mai ai pașaportul”. Eu am reacționat "Sunteți nebuni?! Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneți-le sefilor. Cum să nu am eu pasaport, ce am omorât pe cineva?!" Maurer dăduse ordin să-mi ia pasaportul până nu termin liceul. Ei, în patru luni de zile am terminat și a IX-a și a X-a și Bacalaureatul. Și pe urma mi s-a spus: "Uite pașaportul, dar ce facultate vrei să faci?", și-a reamintit Ion Tiriac la Europa FM.

Fostul sportiv, acum unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a mai povestit că a dat admiterea și a intrat și la Facultatea de Sport, și la Drept, a făcut șase luni la ambele facultăți și i s-a părut greu să le urmeze simultan. A ales Sportul, facultate pe care a terminat-o printre primii pentru că l-a ambiționat unul dintre profesori.

Boris Becker la Europa FM: Țiriac a învățat de la mama rețete

Boris Becker a povestit la Europa FM detalii inedite despre Ion Țiriac: "A avut grijă de mine când am avut prima prietenă, prima bere, a fost ca un tată pentru mine. M-a învățat ADN-ul tenisului. Cum să câștig ca jucător și ca antrenor. Este vorba despre ultimul punct. Nu trebuie să fie neapărat frumos, trebuie să găsești o cale, este despre atitudine și mentalitate, să joci până la sfârșit. Desigur vrei sa joci perfect tot timpul, dar până la urmî trebuie să câștigi."

Intrebat de Andreea Esca dacă a reușit să-l învețe ceva pe Ion Țiriac în colaborarea lor, Becker a început să râdă: "A învățat de la mine cultura germană, despre cum funcționază familia germană. A învățat multe rețete de la mama, despre carnații nemțești, salam și șnițele, dar și despre valorile germane pe care le respectă și apreciază și astăzi." vezi mai multe...
sursa:cancan.ro.

Stiri mai vechi: