Ma08162022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cristina Spătar s-a trezit cu anchetatorii la uşă la 6 dimineaţa

dimCristina Spătar nu-şi mai găseşte liniştea. Cântăreaţa s-a trezit, miercuri, din nou, cu anchetatorii la uşă. Şi asta după ce soţul ei, Alin Ionescu, s-a ales cu un alt dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul este de aproape 2 milioane de euro.

Un coşmar care nu se mai termină, asta trăieşte de aproape un an şi jumătate Cristina Spătar (43 de ani). După ce a dus grija soţului aflat în puşcărie şi a ţinut singură casa în acea perioadă, după ce s-a spus că soţul o înşală şi ea e la un pas să divorţeze, iată că ieri, cântăreaţa a trăit o nouă dramă. La 6 dimineaţa, s-a trezit la poarta vilei ei cu procurorii şi poliţiştii, care au început să caute actele unei firme, care aparţine soţului ei, Alin Ionescu (38 de ani). Potrivit unor surse din apropierea celor doi, cântăreaţa şi-a luat în grabă cei doi copii şi i-a dus la grădiniţă ca să nu vadă şi să nu pună prea multe întrebări.

dim 2Iată casa în care locuiește familia solistei

Conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, soţul artistei este cercetat într-un nou dosar de evaziune fiscală. Acesta este acuzat că, alături de alţi trei inculpaţi, a prejudiciat statul cu peste un milion de euro. De asemenea, anchetatorii au mai stabilit că Alin Ionescu, în calitate de administrator al SC S.B.P. SRL, în perioada 2009-2012, la diferite intervale de timp, a înregistrat achiziţii fictive în valoare de 5,8 milioane de lei, provenind de la patru societăţi comerciale fantomă. Astfel, afaceristul s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, estimate la suma de 2,7 milioane lei, echivalentul a 650.000 euro, reprezentând impozit pe profit şi impozit pe dividende.
Procurorii şi poliţiştii au făcut, ieri, în total, 14 percheziţii, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, la casa afaceristului şi la sediile firmelor în cauză. Pentru recuperarea prejudiciului, în valoare totală de aproximativ 1.800.000 de euro, procurorii au pus sechestru pe 13 imobile.

Alin Ionescu este judecat deja pentru o evaziune fiscală uriaşă, de 10 milioane de euro. La sfârşitul anului 2014, acesta a fost arestat şi a stat cinci luni după gratii, după care a fost eliberat sub control judiciar. Omul de afaceri ar fi convins mai mulţi angajaţi şi prieteni să înfiinţeze firme pe numele lor, după care între  societatea sa “Shelter Security” şi aceste firme, care în realitate ar fi fost controlate tot de Ionescu, au avut loc mai multe tranzacţii fictive de prestări servicii. Unii dintre suspecţi ar fi chiar oameni ai străzii, care ar fi primit comision de la interpuşi, pentru a-şi da datele de identitate la înfiinţarea de firme “fantomă”. vezi mai multe...
sursa:click.ro.

Stiri mai vechi: