Dum08142022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ministrul Sănătății, în vizită la ”Marie Curie” | Ultimul bebelușul transferat din Argeș a fost plimbat prin 8 spitale!

vizitaMinistrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a vizitat în această dimineață Spitalul „Marie Curie” pentru a vedea starea copiilor cu sindrom hemolitic uremic.

UPDATE ora 9.50:  Managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti: Nu îmi dau demisia, să mă demită ministrul

Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie, a declarat joi pentru Medifaxa că nu are de gând să-şi dea demisia din funcţie şi că ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, poate să îl demită, dacă aşa consideră că se va rezolva situaţia.

„Eu nu îmi dau demisia, mă consider nevinovat. Să mă demită ministrul, dacă aşa consideră că se rezolvă situaţia. Mai au să mă facă şi criminal. M-am săturat de linşajul ăsta. Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce mă doare cel mai mult, pentru că şi eu sunt medic pediatru, este faptul că sunt nişte copii care au murit. Toţi copiii au fost trataţi cum trebuie”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti.

Ministrul Sănătății s-a arătat nemulțumit de modul în care a fost tratată fetița în spitale și a cerut demisia conducerii spitalului din Piteşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului „Marie Curie”, medicul Denis Stănescu, ministrul a mers la secția de Terapie intensivă, unde a fost și miercuri seara, pentru a afla starea copilului adus în aceeași zi de la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Micuța, o fetiță în vârstă de un an și 4 luni, din Mioveni, a ajuns aici după ce în ultima săptămână a fost trimisă de la un spital de altul, atât în Pitești, cât și în București.

Mai exact, pe 13 februarie a fost a dusă de părinți pentru consult de specialitate la Spitalul de Pediatrie Argeș, acuzând febră și scaune diareice. Cu această ocazie, în regim ambulatoriu, i s-a prescris tratament simptomatic.

Pe 14 februarie, copilul a fost transportat de părinți la o clinică privată din București, unde au fost efectuate o serie de analize.

La data de 21.02.2016, ora 8.30, copilul s-a prezentat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Bals din București, unde a fost consultat și i s-a pus diagnosticul de ‘enterocolita dizenteriformă și rectoragii’.

Pentru excluderea patologiei chirurgicale, copilul a fost îndrumat pentru consult de specialitate la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde a ajuns la ora 8.59, potrivit fișei pacientului de la Unitatea de Primiri Urgente a acestui Spital.

Ca urmare a investigațiilor derulate la această unitate spitalicească, a fost exclusă patologia chirurgicală, recomandându-i-se revenirea la Institutul Matei Balș, unde copilul era așteptat în vederea internării.

La ora 12.25, părinții au transportat copilul la Spitalul Victor Babeș, unde s-a constatat, la cameră de gardă, că pacientul este echilibrat. După ce s-a efectuat o nouă serie de investigații, care au inclus coproculturi, examen coprocitologic, rotavirus absent, adenovirus absent, Salmonella absent, Shigella absent, i s-a recomandat tratament simptomatic și revenire în caz de agravare, cu diagnosticul de Enterocolită acută. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro.

Stiri mai vechi: