Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Dumitru Dragomir, chemat să dea cu subsemnatul despre banii de la FIFA

chematO anchetă a DIICOT l-a scos pe Dumitru Dragomir din bârlog pentru a da lămuriri în legătură cu deturnarea unei mari sume de bani, primită de Federația Română de Fotbal (FRF) de la FIFA. Alături de Dragomir, fost președinte al Ligi Profesioniste de Fotbal (LPF), sunt investigați mai mulți oficiali ai FRF.

Un milion de euro, transmis de FIFA în perioada 2010-2012, nu a ajuns unde trebuia, adică la FRF. Procurorii DIICOT spun că banii au luat alt drum, și anume buzunarele unor înalți oficiali din fotbalul românesc. Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, a fost citat miercuri dimineață de DIICOT pentru a da declarații în legătură cu parcursul banilor europeni. „Nu am avut, în 20 de ani, privilegiul de a ști ce se întâmplă în Federație. Nu știu despre ce e vorba, vedem după. Am gură bogată, spun tot ce știu. Eu habar n-am să ascund lucruri”, a spus Dragomir la intrarea în sediul DIICOT.

Conform gsp.ro, alte trei nume grele din cadrul FRF vor fi audiate azi la DIICOT. E vorba de Marian Rusen, Ștefan Stana și Paul Costaș, toți membri ai Comitetului Executiv.

Actual preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, a declarat la Dolce Sport că se aştepta la acest lucru. „Ce se întamplă acum e o consecinţă a unui management pe care mă chinui să-i găsesc un atribut potrivit, astfel încât să nu trezesc dezbateri. Deci să-i spunem lipsă de interes a dezvoltării fotbalului românesc. Ceea ce pot să vă spun este că, la solicitarea anchetatorilor, am pus la dispoziţie tot ce mi s-a cerut”.

Audierile de azi vin în completarea celor de ieri, când mai mulți oficiali ai FRF au dat cu subsemnatul la DIICOT.
Ancheta procurorilor vizează modul în care banii veniţi de la FIFA şi UEFA au fost cheltuiţi pentru ridicarea bazei de pregătire de la Buftea. Procurorii suspectează că, prin „umflarea“ costurilor de construcţie, cei de la FRF ar fi deturnat un milion de euro din banii alocaţi de FIFA şi de UEFA pentru proiectul de la Buftea. Forul european ar fi dat aproximativ 2,5 milioane de euro prin programul Hattrick. „Perioada 2010-2012 a fost momentul la care s-a constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion de euro provenită din finanţarea FRF de către FIFA. Banii ar fi fost supuşi unui proces de reciclare, fiind transferaţi succesiv prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice”, potrivit unor surse judiciare. Faptele vizate în anchetă sunt de spălare de bani şi delapidare. vezi mai multe...
sursa:click.ro.

Stiri mai vechi: