Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Miliardarul Ioan Niculae află dacă va fi eliberat condiționat

elibZi importantă pentru patronul Astrei. Ioan Niculae va afla vineri dacă va fi eliberat condiţionat de Tribunalul Dâmboviţa. Afaceristul a fost condamnat în aprilie 2015 la doi şi jumătate de închisoare în dosarul “Mită la PSD”.

A scris cinci cărţi în puşcărie

La ultima apariţie în faţa completului de judecată, în 22 ianuarie, magistraţii de la Tribunalului Dâmboviţa i-au cerut lui Niculae mai multe detalii despre cele cinci lucrări științifice pe care le-a scris pe durata detenției și care i-ar fi adus o reducere de pedeapsă de 150 de zile. Totodată, judecătorii au solicitat o expertiză, scrie adevarul.ro.

Avocaţii afaceristului au explicat că nu este necesară o expertiză, dar câștig de cauză au avut magistrații, care au amânat procesul pentru 19 februarie. “Nu mă mai miră nimic. Mă pot şi împuşca”, a declarat magnatul la ieşirea din sala de judecată, la ultimul termen.
În 22 septembrie, Tribunalul Dâmboviţa a respins o solicitare a lui Ioan Niculae de eliberare condiţionată, considerând că cererea este nefondată. Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa a menţinut astfel o decizie din 31 august, prin care Judecătoria Găeşti i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare condiţionată. În motivarea deciziei din 31 august, magistraţii arătau că omul de afaceri Ioan Niculae nu a fost eliberat condiţionat deoarece perioada scurtă petrecută în închisoare nu a convins instanţa că s-a îndreptat.

Condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare

În 2 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Ioan Niculae, la doi ani şi şase luni de închisoare în doarul “mită la PSD”. În acelaşi dosar au fost condamnaţi Gheorghe Bunea Stancu (trei ani), Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac (doi ani şi jumătate). Procurorii arătau, în rechizitoriu, că în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană. În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul PSD, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi la nivelul celor două societăţi naţionale ce aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural. vezi mai multe...
sursa:click.ro.

Stiri mai vechi: