Joi12082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Restaurări de 6 milioane de lei la Crucea Caraiman

recordCrucea Caraiman, intrată în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă cruce amplasată pe un vârf de munte, va fi restaurată.

Autoritățile române au anunțat ieri că monumentul va fi trecut din domeniul public al Oraşului Buşteni, în administrarea Ministerului Apărării Naționale în vederea restaurării, urmând ca aici să se amenajeze și un muzeu al neuitării.

Monumentul Eroilor necesită lucrări de reabilitare, acestea fiind estimate de comisia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii, la suma de 6 milioane de lei.

Monumentul Eroilor – Cruce, de pe Masivul Caraiman, a fost realizat prin grija Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria în perioada 1926-1928 de către arhitecţii români Georges Cristinel şi Constantin Procopiu. Monumentul reprezintă unul din simbolurile unităţii naţionale, ale jertfei pentru înfăptuirea acesteia, construit în memoria militarilor căzuţi în luptele primei conflagraţii mondiale.

Crucea Caraiman este situată la altitudinea de 2.291 metri,  are o înălţime de 39,5 metri şi include un soclu din ciment de 8 metri şi a fost desemnată de Guinness World Records cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro.

Stiri mai vechi: