Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Percheziții DNA la un important om de afaceri din Timișoara

perchezitiiProcurorii DNA au descins în această dimineață, împreună cu jandarmi, inspectori ANAF și ofițeri de la Antifraudă, la mai multe adrese din Timiș. Vizat este un important om de afaceri din Timișoara: Cristian Popa, cel mai mare jucător pe piața cerealelor din vestul țării.

Procurorii au descins și la locuința omului de afaceri Cristian Popa (37 de ani), din Sânandrei. El este vizat într-un dosar de evaziune fiscală început de DNA în anul 2012, cu prejudiciu de 3 milioane de euro. Surse citate de evz.ro spun că acțiunea din această dimineață are loc în continuarea dosarului deschis pe numele lui Popa în urmă cu patru ani, când era acuzat că a făcut evaziune fiscală de milioane de lei.

În anul 2012, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au stabilit că numai în perioada 2010 – 2011, societatea comercială în care Popa era asociat cu doi cetățeni sârbi nu a evidențiat contabil cerealele vândute, în valoare de peste 7,5 milioane de lei, rezultând, ilegal, o diminuare a taxelor către bugetul statului cu peste 3 milioane de lei. În aceeași perioadă, Popa a  mai  diminuat  ”din pix” profitul impozabil cu peste 8,8 milioane de lei, deducând TVA necuvenit de peste 2,1 milioane. Toate acestea în contextul în care la ANAF, compania lui Popa figura ca inactivă. vezi ami multe...
sursa:liberattea.ro.

Stiri mai vechi: