Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Medicii din străinătate, chemaţi să dezlege misterul îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş. Cum explică Ministrul Sănătăţii de ce ancheta românilor nu a ajuns la niciun rezultat

strainatateCum n-au reuşit să afle până acum cum s-au infectat zeci de bebeluşi din Argeş cu bacteria care a făcut deja trei victime, autorităţile din România cer ajutorul medicilor din străinătate. O echipă a Centrului European de boli transmisibile urmează să vină în ţară în următoarea perioadă. De la declanşarea alertei medicale din Argeş, numărul deceselor a ajuns la trei, o fetiţă de numai un an şi patru luni murind marţi în spitalul Marie Curie.

Medicii din străinătate, chemaţi să dezlege misterul îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş. Cum explică Ministrul Sănătăţii de ce ancheta românilor nu a ajuns la niciun rezultat.

Cum n-au reuşit să afle până acum cum s-au infectat zeci de bebeluşi din Argeş cu bacteria care a făcut deja trei victime, autorităţile din România cer ajutorul medicilor din străinătate. O echipă a Centrului European de boli transmisibile urmează să vină în ţară în următoarea perioadă. De la declanşarea alertei medicale din Argeş, numărul deceselor a ajuns la trei, o fetiţă de numai un an şi patru luni murind marţi în spitalul Marie Curie.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a luat legatura cu Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile încă din 10 februarie 2016 şi fost efectuate demersuri pentru sosirea unei echipe de specialişti ai Centrului, în vederea acordării de sprijin în efectuarea investigatiilor pentru depistarea cauzelor de imbolnavire, a declarat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu.

"Trebuie să vă spun că am fost în contact continuu cu aceştia, cu colegii noştri din Franţa, nu am fost numai eu în contact. Ştiu că am discutat şi cu colegii olandezi cu ocazia vizitei. De asemenea, există Centrul european de controla al bolilor cu care ne consultăm în acest moment, pentru a vedea dacă putem face mai mult faţă de ceea ce s-a făcut pânâ în acest moment. Este o procedură standard. S-a luat contact cu dânşii, o echipă probabil se vor deplasa aici şi vom da toate amănuntele în momentul în care se va întâmpla acest lucru", a declarat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a instituit începând de luni un sistem de raportare zilnică a tuturor cazurilor de diaree severă cu deshidratare a copilului cu vârsta de până la 5 ani, la nivelul intregii tari. vezi mai multe...
sursa:gandul.info.

Stiri mai vechi: