Mie09282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

SUA se doteaza cu un TUN care distruge totul in calea lui!

tunO tehnologie inspirata, parca, din Star Wars. In orice caz, asa sustine Elllie Zolfagharifard in paginile cotidianului Daily Mail scriind despre un nou tun realizat de expertii americani si care, de la o distanta de 100 de mile, poate strapunge ziduri de beton. Potrivit publicatiei, noua arma ar putea fi instalata pe "nava invizibila", alt produs al inginerilor de peste Ocean.

Este posibil ca inca din 2018, flota militara a Statelor Unite va primi un nou tun, ale carui proiectile zboara de sapte ori mai repede decat sunetul. Oamenii de stiinta il descriu ca fiind o "tehnologie din Star Wars".

"Este vorba de un tun pe senile, care poate trage cu proiectile de 10 kilograme la peste 100 de mile distanta, cu o viteza de pana la 5.400 de mile pe ora. Trage atat de puternic si precis, incat proiectilul strapunge trei ziduri de beton", precizeaza Ellie Zolfagharifard in articolul sau.

In cazul unor astfel de tunuri, pentru accelerarea proiectilului nu se foloseste praful de pusca, ci energia electrica. Potential, acest tun ar putea deveni cea mai eficienta arma, cu mult mai ieftina decat "bombele inteligente" si rachetele.

Amiralul Pete Fanta a propus sa se renunte la planul de amplasare a modelului experimental pe o nava oarecare in cursul acestui an, sugerand ca arma sa fie montata pe noul distrugator din clasa Aumwalt "Lyndon N. Johnson", in curs de constructie.

"Flota incearca sa sporeasca puterea ofensiva a navelor ei de suprafata", explica analistul Loren Thompson, de la Lexington Institute. "Pentru a atinge acest obiectiv cu un buget rdus, trebuie luate in calcul toate variantele - de la bombe si rachete inteligente, la tunuri pe senile". vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro.

Stiri mai vechi: