Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

O nouă pistă în cazul bebeluşilor infectaţi: sunt controlate portocalele dintr-un lanţ de supermarketuri

pistaO nouă pistă în ancheta bebeluşilor infectaţi cu o bacterie periculoasă şi internaţi la spitalul "Marie Curie" din Bucureşti. Este alertă în toate localităţile din Argeş.

 Direcţia Sanitar Veterinară a început sâmbătă dimineaţa să ia probe din fructele vândute în magazine, în special din portocale. Părinţii copiilor şi medicii suspectează că fructele ar putea fi cauza îmbolnăvirii. Aşa că probele vor fi analizate în laboratorul naţional de referinţă. Medicii veterinari au recoltat probe din mai multe loturi de portocale vândute în magazinele din Argeş, scriu cei de la stiri.tvr.ro.

Autorităţile sanitare s-au sesizat după ce mama fetiţei de numai 11 luni care a murit săptămâna trecută în spital a declarat că bebeluşul începuse să consume suc de portocale.

Săptămâna viitoare ar trebui să ştim dacă portocalele conţin pesticide periculoase.

Ancheta s-a extins în cazul fetiţei decedate în spital cu sindrom hemolitic-uremic şi al celorlalţi copii din Argeş şi Dolj infectaţi. Poliţia a cerut documente şi de la spitalul "Marie Curie" din Capitală,  unde a murit fetiţa şi unde sunt internaţi cei mai mulţi dintre bebeluşii aflaţi în stare gravă. Specialiştii au luat probe inclusiv din locuinţele copiilor şi din alimentele pe care aceştia le consumau. vezi mai multe...
sursa:gandul.info.

Stiri mai vechi: