Ma11292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Președintele Francois Hollande i-a acordat o grațiere parțială unei femei care a fost condamnată la închisoare pentru că și-a ucis soțul violent

gratiereO femeie din Franța, condamnată la 10 ani de închisoare pentru că și-a ucis soțul violent, a primit duminică o grațiere parțială din partea președintelui Francois Hollande.

Grațierea parțială presupune o reducere a pedepsei și reprezintă primul pas pentru punerea în libertate a Jacquelinei Sauvage.

”Președintele Republicii a dorit, în fața unei situații umane excepționale, să facă posibilă, în cel mai scurt timp, revenirea dnei Sauvage în sânul familiei”, se arată într-un comunicat al Președinției franceze.

Jacqueline Sauvage, în vârstă de 68 de ani, a primit o reducere de pedeapsă de doi ani și patru lui, măsura referindu-se la perioada care îi mai rămâne de executat, mai arată sursa citată.

În acest context, femeia ar putea fi eliberată condiționat în luna aprilie, susțin avocatele acesteia.

Jacqueline Sauvage și-a ucis soțul în septembrie 2012, la o zi după ce fiul său și-a pus capăt zilelor. În cei 47 de ani pe care i-au petrecut împreună, bărbatul fusese violent, suspunând-și soția inclusiv la agresiuni sexuale. Victime ale violențelor bărbatului au fost și cei patru copii au cuplului.

Pe 3 decembrie 2014, Jacqueline Sauvage a fost condamnată la 10 ani de închisoare, sentință care a provocat un adevărat val de emoție în Franța.

O cerere de grațiere a fost formulată de fiicele acesteia, solicitare care a fost sprijinită de numeroși parlamentari și de personalități ale vieții civile.

De asemenea, grațierea femeii a fost susținută și printr-o petiție  semnată de 400.000 de persoane.

Începând din 2008, Constituția franceză prevedă că președintele are dreptul de a grația cu titlul individual.

În 2013, Francois Hollande i-a acordat o reducere de pedeapsă lui Philippe El Shennawy, eliberat condiționat după 38 de ani de detenție. vezi mai multe...
sursa:b1.ro.

Stiri mai vechi: