Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Vladimir Putin, acuzat de corupție de subsecretarul de stat al trezoreriei SUA

corupUn inalt responsabil al statelor unite il acuza de coruptie pe presedintele Rusiei Vladimir Putin. Subsecretarul de stat al trezoreriei SUA a precizat ca presedintele rus ar detine de multi ani o avere secreta.

Guvernul de la Moscova a respins insa acuzatiile. Oficial, Putin este un sef de stat extrem de modest care detine doar două apartamente si o parte dintr-un garaj.

"În multe privințe, Vladimir Putin este corupt. El ar primi un salariu de aproximativ 110.000 de dolari pe an. Acest lucru nu se potrivește cu adevărata sa situație financiară și el are o lungă experiență de a masca starea reală a finanțelor sale", a declarat Adam Szubin care nu a dorit sa comenteze un raport secret al CIA care, în anul 2007, a estimat averea lui Putin la aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Responsabilul american a preciyat insa ca Putin ar detine o avere secreta de mai multi ani.

Oficialul american a spus ca Putin si-a imbogatit apropiatii și i-a marginalizat pe cei pe care nu-i consideră prieteni, folosind resursele statului.

Un purtător de cuvânt al președintelui rus a spus ca toate aceste acuzatii sunt o fictiune. Informațiile financiare publice despre Putin arată un om cu mijloace modeste. În aprilie, Putin a declarat venituri pe 2014 de 119.000 dolari.

El a enumerat că deține două modeste apartamente și o parte dintr-un garaj de parcare. vezi mai multe...
sursa:b1.ro.

Stiri mai vechi: