Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

INCREDIBIL: Pretul petrolului schimba chiar si STRATEGIA de securitate a Rusiei

strategiaStrategia de securitate a Rusiei a fost rescrisa tinand cont de pretul scazut al petrolului, sustine presa de la Moscova. Astfel, documentul consemneaza drept principale riscuri un nivel scazut al competitivitatii si dependenta de exportul de materii prime.

 Strategia stabileste, de asemenea, principalele sarcini ale statului. Ele vizeaza, in special, eliminarea dezechilibrelor din economie, reducerea diferentelor socio-economice dintre regiuni, a vulnerabilitatii fata de factorii externi, participarea pragmatica la programe de colaborare internationala.

Pentru realizarea tuturor acestor prioritati, se intentioneaza dezvoltarea bazei industriale si tehnologice, precum si punerea la punct a unui sistem national de inovatii, dar si dezvoltarea sectoarelor primordiale ale industriei autohtone.

Pasajul referitor la dependenta economiei ruse de exportul de materii prime a aparut, potrivit comentariilor analistilor, pe fondul scaderii preturilor la titei. De altfel, expertii au constatat o modificare a discursurilor autoritatilor, care indeamna populatia sa se "pregateasca pentru ce este mai rau".

Recent, premierul Dmitri Medvedev a cerut sa fie "luat in considerare un scenariu negativ", pentru ca, ulterior, presedintele Vladimir Putin sa vorbeasca, la o intalnire cu membri guvernului, despre necesitatea de a "fi pregatiti pentru orice evolutie a situatiei". vezi mai multe...
sursa:incomemagazine.ro.

Stiri mai vechi: