Ma05172022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cel mai mare scandal din istoria tenisului

istoAncheta jurnalistica a postului de televiziune britanic a relevat faptul ca mai multi jucatori de top sunt suspectati ca au trucat partide in ultimul deceniu.

Uniunea de Integritate din Tenis (UIT), forul care trebuie sa asigure integritgatea tenisului, a primit informatii ca 16 jucatori din top 50 ar fi trucat partide, insa a ales sa musamalizeze totul. Printre acestia se afla si castigatori de Grand Slam, carora li s-a permis sa joace in continuare, in pofida suspiciunilor.

Investigatia a inceput in 2007, dupa un meci dintre Nikolay Davydenko si Mratin Vassallo Arguello. Cei doi jucatori au fost gasiti nevinovati, insa ancheta a continuat, iar o echipa a UIT a descoperit o intreaga retea, de pe urma carora avea de castigat mafia pariurilor din Rusia, nordul Italiei si Sicilia.

Echipa de anchetatori a recomandat, in 2008, investigarea a 28 de jucatori de tenis, insa UIT nu a facut nimic. Pe parcursul anulilor urmatori au existat numeroase sesizari catre acest for, dar din nou, nu s-a luat nicio masura.

Mark Phillips, unul dintre anchetatori, afirma insa ca in cazul a cel putin 10 jucatori suspiciunile de trucare a partidelor erau extrem de solide. vezi mai multe...
sursa:antena3.ro.

Stiri mai vechi: